Αθλητισμός

Ο Γ.Σ. Δύμης ευχαριστεί θερμά το Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Ο Γ.Σ. Δύμης ευχαριστεί θερμά το Δήμο Δυτικής Αχαΐας που για μια ακόμη χρονιά φιλοξένησε στην πόλη μας ένα τόσο σημαντικό αγώνα για την Ελληνική ποδηλασία.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο αγώνας αυτός στο παρελθόν διεξαγόταν στην πόλη του Μεσολογγίου. Επομένως είναι πολύ σημαντική η προσήλωση σ’ ένα στόχο που δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να παραμείνει η διεξαγωγή του αγώνα στην περιοχή μας.

Την ποδηλασία δρόμου οι πόλεις επιλέγουν να την φιλοξενήσουν ως μέσο προβολής ώστε να αναδείξουν τα αξιοθέατα που διαθέτουν. Φέτος μάλιστα ο αγώνας αναβαθμίστηκε και αποτελεί κριτήριο επιλογής αθλητών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο αγώνας αυτός προσελκύει κάθε χρόνο αθλητές από όλα τα σημεία της Ελλάδας οι οποίοι είχαν την ευκαιρία σε προηγούμενους αγώνες που φιλοξενήσαμε να θαυμάσουν τα όμορφα μέρη της περιοχής μας όπως το Τείχος Δυμαίων και το δάσος της Στροφυλίας μιας και ο αγώνας πέρασε τότε από αυτά τα σημεία.

Για τρείς συνεχόμενες χρονιές ο αγώνας έγινε με τη μορφή «σιρκουί» στο κέντρο της Κ. Αχαΐας και σε περιοχές γύρω από αυτή όπως (Κ. Αχαΐα -Αλυκές- Παραλιακή ζώνη -Σ. Σταθμός Κ. Αχαΐας).

Φέτος επιλέξαμε δίνοντας συμβολικό χαρακτήρα στην εκδήλωση μας να ενώσουμε αθλητικά την Κ. Αχαΐα όπου έγινε η εκκίνηση του αγώνα και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία πόλη σύμβολο για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Για το λόγο αυτό χαράξαμε για τον αγώνα τη διαδρομή με τέτοιο τρόπο ώστε να περνά από την ορεινή και ημιορεινή περιοχή μας όπως το Σαντομέρι, τις Πόρτες και το όμορφο δάσος της Φολόης.

Στυλοβάτης της όλης προσπάθειας ο νυν πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος που φρόντισε για την αναβάθμιση και οργάνωση του αγώνα αλλά και την προσέλκυση σημαντικών χορηγών.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το διοικητή κο Χρήστο Λαμπρόπουλο καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Κ. Αχαΐας για την άψογη κάλυψη του αγώνα.

Συνδιοργάνωνες ήταν ο Π.Ο.Πατρών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών. Χορηγοί η Ολυμπία Οδός, η εταιρείες ΕΝΕL και IDEAL, o Δήμος Καλαβρύτων, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για το Δ.Σ.

Θεόδωρος Λιακόπουλος

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Σαγεΐκων που επιστρέφει!

Ο Εθνικός Σαγεΐκων επιστρέφει στη δράση από τη νέα σεζόν.  Η ιστορική ομάδα διαμόρφωσε το νέο της Δ.Σ. και πλέον μπαίνει στη νέα εποχή… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Διάκριση της μαθήτριας Χριστιάνας Κυριαζοπούλου από το Μαζαράκι σε μαθητικό διαγωνισμό

Φέτος για πρώτη φορά το Δημοτικό Σχολείο του Κάτω Μαζαρακιου έλαβε μέρος στον 13ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης <<Η ζωή στο σχολείο… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Τι είναι ο παρβοϊός που στοίχισε τη ζωή σε 3χρονη- Προσοχή στα συμπτώματα

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ μετά τον θάνατο 3,5 ετών παιδιού από παρβοϊό. Ο Οργανισμός απέστειλε έγγραφο σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Αναστάτωση τη νύχτα από φωτιά κοντά σε σπίτια στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας

Αναστάτωση επικράτησε τη νύχτα στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σταμούλη Στράτου, πίσω από το 29ο Δημοτικό… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

“Κοκτέιλ” αφρικανικής σκόνης και ζέστης- Η πρόβλεψη του καιρού για το Σαββατοκύριακο

«Κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από σήμερα εξαιτίας υποτροπικού αεροχείμαρρου που έχει προσεγγίσει την Ελλάδα. Ενδεικτικά… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Αχαΐα

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν επτά άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά δεκατρείς νέες… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

This website uses cookies.