Τοπικά

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας θα αποκτήσει σύγχρονο Διοικητήριο- Ανατέθηκε η μελέτη για το νέο Δημαρχείο

Η έγκριση και η σύναψη των όρων της προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης για το νέο Δημαρχείο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Το κτιριακό πρόβλημα είναι έντονο στο Δήμο, καθώς διάσπαρτες υπηρεσίες και εργαζόμενοι στεγάζονται σε κοντέϊνερ και αποθήκες, ενώ η Δυτική Αχαΐα στερείται εδώ και χρόνια ενός σύγχρονου διοικητηρίου που θα εξυπηρετεί τους δημότες και θα εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό του.

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για την εξασφάλιση πίστωσης 75.000 ευρώ για τη σύνταξη των οριστικών μελετών για το νέο Διοικητήριο στην Κάτω Αχαΐα.

Ο Δήμαρχος, Σπύρος Μυλωνάς με αφορμή την σημαντική αυτή, εξέλιξη δήλωσε  πως «ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για να αποκτήσει ο Δήμος μας ένα σύγχρονο διοικητήριο. Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, ενώ εξαρχής αποτέλεσε προτεραιότητά μας. Αυτό που επιδιώκουμε άμεσα είναι να έχουμε στα χέρια μας έναν ολοκληρωμένο φάκελο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου διοικητηρίου. Θέλουμε σύγχρονους χώρους που να εξυπηρετούν τους συνδημότες μας και να διασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό μας».

Σήμερα κάποιες υπηρεσίες, όπως επίσης το γραφείο του Δημάρχου, οι διευθυντές του Δήμου και το τμήμα προγραμματισμού στεγάζονται στο  πρώην Δημοτικό σχολείο όπου γίνονται και τα δημοτικά συμβούλια, ενώ τα υπόλοιπα γραφεία μοιράστηκαν στους λυόμενους οικίσκους όπου γινόταν τα μαθήματα του σχολείου.

Επίσης, στις πρώην αποθήκες ΑΣΟ στεγάζονται οι αποθήκες του κοινωνικού τομέα του Δήμου, ενώ έχει ενοικιαστεί και κτίριο  300 συνολικά τετραγωνικών μέτρων για το αρχείο. Το πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου έγινε εντονότερο μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2008 και της συνένωσης των Δήμων, καθώς θυμίζουμε πως το πρώην δημαρχείο του προηγούμενου Δήμου Δύμης κρίθηκε κατεδαφιστέο και κατεδαφίστηκε.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ

Το νέο Διοικητήριο θα δημιουργηθεί στον ίδιο χώρο, με προσθήκη νέας πτέρυγας στην θέση που είναι σήμερα τα λυόμενα και θα προσαρμοστεί με το υπάρχον κτίριο που θα ανακαινισθεί και θα γίνει ενεργειακά αποδοτικό.

Επίσης, προβλέπεται ο χώρος των πρώην αποθηκών ΑΣΟ πλησίον του Δημαρχείου να γίνει χώρος εκδηλώσεων. Ακόμη, μελλοντική επέκταση των Δημοτικών κτιρίων μπορεί να γίνει με την αγορά των παραπλήσιων αποθηκών του γεωργικού συνεταιρισμού και μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο των Δυμαίων όπου έχουν εκπονηθεί και οι σχετικές μελέτες.

Το νέο κτίριο θα απαλλάξει τον Δήμο από το άχθος της επισφαλούς συντήρησης μιας προσωρινής κατάστασης που τείνει να γίνει μόνιμη με ότι αυτή συνεπάγεται δηλαδή υψηλά κόστη λειτουργίας, απομακρυσμένες υπηρεσίες ασυντόνιστες, έλλειψη επαρκούς ασφάλειας, όχι καλές συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους του Δήμου,  ενεργειακή σπατάλη, εικόνα που δεν συνάδει με την δυναμικότητα και προσπάθεια του δήμου για την συγκρότηση ενός Ακμαίου Δήμου που είχε πολλάκις εμφανιστεί στην διάρκεια των χιλιετηρίδων σε διάφορα χρονικά διαστήματα σε αυτή την περιοχή.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Στα υπάρχοντα παλαιά κτίρια που διατίθενται στην Πόλη της Κάτω Αχαΐας δεν υπάρχει πρόβλεψη πρόσβασης ΑΜΕΑ για να εξυπηρετούνται οι πολίτες με ειδικές ανάγκες. Στα νέα δημόσια κτίρια επιβάλλεται από την νομοθεσία και έχουν καταρτισθεί σχέδια και προδιαγραφές για την πρόσβαση ΑΜΕΑ. Με την κατασκευή του νέου διοικητηρίου θα υλοποιηθούν οι απαραίτητες υποδομές άρσης των αποκλεισμών.

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Δυτική Αχαΐα: Δύο νεκροί στην άσφαλτο τον Απριλίο- 2.102 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που… Διάβασε περισσότερα

10 Μαΐου 2024

Συνελήφθη άνδρας στο Λάππα μετά από καταγγελία της ανήλικης κόρης του, ότι την χτύπησε

Συνελήφθη χθες το βράδυ ένας άνδρας, έπειτα από ενημέρωση μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Χαμόγελου του Παιδιού.… Διάβασε περισσότερα

10 Μαΐου 2024

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουνίου

Ο ΕΦΚΑ με ανακοίνωσή του κάνει γνωστές τις επίσημες ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Ιουνίου. Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον… Διάβασε περισσότερα

10 Μαΐου 2024

Πώς θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια

Την Δευτέρα 13 Μαΐου οι μαθητές του Λυκείου επιστρέφουν στα θρανία μετά τις διακοπές του Πάσχα και θα έχουν ουσιαστικά… Διάβασε περισσότερα

10 Μαΐου 2024

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς – Μέχρι και 39 βαθμούς οι θερμοκρασίες

Κλέαρχος Μαρουσάκης, Γιάννης Καλλιάνος και windy συμφωνούν ότι μετά την κακοκαιρία που χτυπάει σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, έρχεται κύμα… Διάβασε περισσότερα

10 Μαΐου 2024

Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι

Αν και άρρωστη, η Mαρίνα Σάττι κατάφερε να εντυπωσιάσει το κοινό της Eurovision και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του… Διάβασε περισσότερα

10 Μαΐου 2024

This website uses cookies.