Τοπικά

Δυτική Αχαΐα : Μίσθωση γεωτρήσεων για νερό σε χωριά – Υπόγειος πόλεμος από την αντιπολίτευση

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στη μίσθωση των πρώτων γεωτρήσεων, μέσα από τις οποίες θα μπορέσει να διασφαλίσει νερό για 15 περίπου κατοικημένες περιοχές, προχωρά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, Θανάσης Πουλίδας.

Οι πρώτες που θα μπουν στο δίκτυο υδροδότησης της δημοτικής επιχείρησης – πιθανά μέχρι την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη – θα είναι αυτές σε: Λάππα, Σαγέικα, Νιφορέικα, Λακκόπετρα και Κεφαλέικα, ενώ ετοιμάζονται οι ενοικιάσεις, για το προσεχές κρίσιμο διάστημα, στις περιοχές: Βελτισών, Μιχοΐου (χτύσιμο νέας), Καρεΐκων και Μύρτου.

Η μίσθωση συνολικά εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 80.000 ευρώ, επί συνόλου 220.000 ευρώ εξόδων της ΔΕΥΑΔ, με χρόνο εκμετάλλευσης μόνο τη θερινή σεζόν.

Παράλληλα, η ΔΕΥΑΔ συνεχίζει να διενεργεί ελέγχους σε παράνομες παροχές που χρησιμοποιούνται για πότισμα, αν και είναι για πόσιμο νερό, επιβάλλει πρόστιμα 1.000 ευρώ και τις διακόπτει, ενώ πιέζει για πληρωμές τρεχόντων λογαριασμών και διακανονισμούς για παλιά σωρευμένα χρέη.

Όμως, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, θέλοντας να επιτύχει την εξυγίανση της ΔΕΥΑΔ, κοιτά να «γιατρέψει» το ελλειμματικό ταμείο που κληρονόμησε, μέσω έκτακτης επιχορήγησης από το κράτος, ελπίζοντας πως έτσι θα την επαναφέρει στο δρόμο της κανονικότητας και θα την καταστήσει αυτοδύναμη ως Υπηρεσία, με άφθονο και καθαρό νερό για όλους τους δημότες.

«Αγκάθι» αποτελεί για τη δημοτική αρχή, μία ομάδα κοινοταρχών που ανήκουν στην παράταξη της αντιπολίτευσης του τ.δημάρχου Χρ. Νικολάου και οι οποίοι αρνούνται να καθαρίσουν ακόμα και τις υδατοδεξαμενές.

Προκύπτει συνεπώς το συμπέρασμα, ότι «η στήριξη της προσπάθειας της δημοτικής αρχής από την προηγούμενη, είναι φαινομενική και όχι αληθινή» όπως λένε στελέχη – συνεργάτες του δημάρχου Σπ. Μυλωνά. Δηλαδή, «φωναχτά λέει ότι στηρίζει, αλλά στην πραγματικότητα συνεχίζει τη νοοτροπία την παλιά, που έφερε τη ΔΕΥΑΔ στα πρόθυρα λουκέτου» συμπληρώνουν ενδεικτικά.

pelop.gr