Τοπικά

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων τοπικών φορέων και εθελοντών, Προϊσταμένων Υπηρεσιών του Δήμου Δυτικής Αχαίας, των Αντιδημάρχων και του Δημάρχου, Σπύρου Ν. Μυλωνά, συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με θέματα τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο 2020.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού υπηρεσιών, φορέων και δημοτών, για την αποτελεσματική εφαρμογή των σχεδίων και επεμβάσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Ταπεινός, αναφέρθηκε στην προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο, με την συνδρομή των Υπηρεσιών του Δήμου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εστιάζοντας τόσο στην αποψίλωση και των καθαρισμό των οικοπέδων όσο και στην τοποθέτηση και αποκατάσταση των πυροσβεστικών κρουνών.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι με πενιχρά μέσα και περιορισμένη χρηματοδότηση κάνουμε αγώνα να δημιουργήσουμε μια αξιόμαχη Πολιτική Προστασία για τον Δήμο μας.