Ελλάδα

Η πανδημία του κορονοϊού είναι πιθανό να διαρκέσει δύο χρόνια

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Η πανδημία του κορονοϊού ίσως διαρκέσει για δύο χρόνια και δεν θα τεθεί υπό έλεγχο έως ότου αποκτήσουν ανοσία τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, εκτιμά μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Λόγω της ικανότητάς του να μεταδίδεται και από ανθρώπους που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ο ιός μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί από τη γρίπη, την αιτία των περισσότερων πανδημιών στην πρόσφατη ιστορία, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Οι άνθρωποι ενδεχομένως μάλιστα να βρίσκονται στην πιο μολυσματική φάση προτού εκδηλώσουν συμπτώματα, σημειώνεται στην έκθεση.

Μετά το lockdown δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να ελαχιστοποιηθεί η εξάπλωση του ιού, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιτρέπουν διστακτικά σε επιχειρήσεις και δημόσιους χώρους να ανοίξουν κανά. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού είναι πιθανό να συνεχιστεί σε κύματα που θα μπορούσαν να διαρκέσουν και μετά το 2022, εκτιμούν οι συντάκτες της έκθεσης.

“Η επικοινωνία του ρίσκου από τους αξιωματούχους των κυβερνήσεων θα έπρεπε να ενσωματώνει την ιδέα ότι ο ιός δεν θα εξαλειφθεί σύντομα”, αναφέρουν, “και ότι κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για πιθανές περιοδικές αναζωπυρώσεις την επόμενη διετία”, επισημαίνεται στην έκθεση.