Τοπικά

Αντώνης Παναγιωτόπουλος – Μια δύσκολη τουριστική σεζόν

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε ερώτηση μας πως βλέπει τη σεζόν φέτος στον τουριστικό κλάδο τοποθετήθηκε ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

Ο Αντώνης κατάγεται από τα Καρεικα Αχαιας και εργάζεται σε Resorts ανά την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Είναι μέλος της Ένωσης Μπαρτεντερς Ελλάδος (H.B.A.) εκπροσωπώντας την περιοχή μας σε πανελληνίους διαγωνισμούς και εκδηλωσεις. Να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο κατέκτησε την 4η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλασικοΎ κοκτέιλ που διεξήχθη στην Αθηνά.

Αναλυτικά μας αναφέρει : Η πανδημία Covid-19 έχει επηρεάσει τους πάντες σε όλο το κόσμο, άλλους λιγότερο άλλους περισσότερο, ψυχολογικά και οικονομικά. Είναι μια ξαφνική αλλαγή στις ζωές όλων μας… Υπό κανονικές συνθήκες αυτή τη στιγμή θα είμαστε στα πόστα μας, στις δουλείες όπου με μεράκι κάθε χρόνο περιμένουμε να ανταποκριθουμε στο έργο μας.

Με βάση τα στοιχειά του 2018 μια χρονιά μεταβατική προς την ανάπτυξη θα έλεγα, ο τουρισμός συνέβαλε άμεσα στη δημιουργία του 11,7% του ΑΕΠ της Ελλάδος, ενώ συνολικά (άμεσα και έμμεσα) ο τουρισμός την ίδια χρονιά συνέβαλε από 25,7% (47,4 δισ.€) έως 30,9% (57,1 δισ.€). Από αυτο και μόνο καταλαβαινουμε ότι επρόκειτο για την πιο βαριά βιομηχανία της χώρας. Πάμε στο σήμερα οπού επικρατεί μια ελεγχόμενη κατάσταση όσον αφορά τον ιό και έτσι μπορούμε και μιλάμε για σεζόν το 2020. Σίγουρα δεν θα ειναι όπως πέρυσι η πρόπερσι αλλά όπως λένε και στο χωριό μου “από το ολότελα καλή και η Παναγιωταινα” .

Σε άλλα κράτη του κόσμου όπου η υγειονομική κατάσταση ειναι τραγική και υπάρχει μεγάλη θνητότητα δεν τολμούν καν να μιλούν για σεζόν, ξενοδοχεία, και άλλα τουριστικά καταλύματα. Σύμφωνα με αναφορές που γίνονται για έναρξη στις 29 Ιουνίου έχουμε χάσει ήδη 2 με 2,5 μήνες εργασίας. Ας κάνουμε υπομονή, ας γεμίσουμε μπαταρίες έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να είμαστε εκεί για να προβάλλουμε το ωραίο αυτο προφίλ μας (Ελλάδας) ελπίζοντας ταυτόχρονα για ένα καλυτερο 2021. Ζώντας πάντα με την ελπίδα και με το κεφάλι ψηλά δεν μας σταματά τίποτα στο δρόμο προς τις επιτυχίες… Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και καλή δύναμη!!!