Κατηγορίες : Τοπικά

Σπ. Μυλωνας – Η καθαριότητα, οι φωτογραφίες της Κυριακής και η αντιπολίτευση

Μετά τις εκλογικές ήττες του Μαΐου και του Ιουνίου η παράταξη του κ Νικολάου και μετά την εξαφάνιση της την περίοδο του κορονοϊού εμφανίστηκε με έναν τρόπο που δείχνει την ποιότητα, τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες της να ορθώσει λόγο αντιπολιτευτικό, να παρουσιάσει προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων και να επιδείξει επιτέλους ότι η πενταετία της ως δημοτική αρχή της προσέφερε γνώσεις και εμπειρίες χρήσιμες για τον τόπο!

Αντί αυτών τι παρουσιάζει η αντιπολίτευση? Φωτογραφίες του Σαββατοκύριακου ή τις ημέρες των αργιών!!!! ημέρες, που οι υπηρεσίες καθαριότητας δεν εργάζονται και οι κάδοι καθαριότητας είναι φυσικό να γεμίζουν! Ένα αναμενόμενο δηλαδή γεγονός που συμβαίνει στις υπηρεσίες καθαριότητας σε όλους τους δήμους να γίνεται η κύρια μορφή αντιπολίτευσης! Ή τη φωτογραφία ενός κάδου που δεν αδειάστηκε για διάφορους λόγους, που είναι ένα πρόβλημα προς επίλυση, να αποτελεί κορυφαίο αντιπολιτευτικό γεγονός!

Αλήθεια τι δείχνει αυτή η ενέργεια?

  1. Πιστοποιεί και ως αντιπολίτευση αυτό που απέδειξε στα πέντε χρόνια της ως δημοτική αρχή! την πλήρη αδυναμία της να δομήσει στρατηγική και σχέδιο και να παράξει και να εφαρμόσει πολιτικές στην καθαριότητα όπως και σε άλλους τομείς, νερό, δημοτικός φωτισμός, αγροτική οδοποιία κλπ.
  2. Όλες της οι ενέργειες περιέχουν έντονο το στοιχείο του λαϊκισμού, τον οποίο αναπαράγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεκριμένοι λαϊκιστές ξερόλες, προσπαθώντας να παρασύρουν τον λαό της δυτικής αχαΐας καταρχήν στην άρνηση και στην συνέχεια να οδηγηθεί ως εκλογική πελατεία στις αγκαλιές της παράταξης του, δηλαδή στο απόλυτο μηδέν, για μια ακόμη καταστροφική και χαμένη περίοδο!
  3. Προσπαθεί να περάσει στο λαό την αντίληψη ότι τα συσσωρευμένα προβλήματα ετών επιλύονται σε δυο τρεις μήνες, με το μαγικό ραβδάκι των ψεύτικων υποσχέσεων και του λαικισμού! Και δεν απαιτείται μελέτη, σχεδιασμός, οργάνωση, πολιτικές θέσεις, πολιτική βούληση, συμμετοχή του δημότη και πολύ δουλειά. Όλα αυτά τα στοιχεία δηλαδή που δεν είχε, δεν απέκτησε πέντε χρόνια ως δημοτική αρχή, αλλά ούτε και σήμερα ως αντιπολίτευση!

Η προσπάθεια αυτή, να δημιουργείς δηλαδή λαθεμένη εικόνα στο λαό και να παράγεις έτσι κακές αντιλήψεις και συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα ή για τόσα χρόνια μη έκδοση λογαριασμών ύδρευσης και η υιοθέτηση στην πράξη από την απελθούσα δημοτική αρχή του δεν πληρώνω το λογαριασμό μου, που είναι ένας από τους λόγους κατάρρευσης της ΔΕΥΑΔ, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να δημιουργήσεις σε μια κοινωνία! Βέβαια το γεγονός αυτό είναι ίσως μια ασήμαντη λεπτομέρεια για την παράταξη αυτή, πιστοποιεί όμως με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταστροφική αντίληψη τους για τον τόπο μας!

Το θέμα της καθαριότητας είναι μέγα! Φυσικά και δεν είναι η σημερινή κατάσταση αυτό που επιθυμούμε!Τα μέχρι σήμερα βήματα της νέας δημοτικής αρχής με επικεφαλής έναν άξιο αντιδήμαρχο δείχνουν τις προθέσεις μας για την καθαριότητα. Όμως αυτή είναι μόνο η αρχή γιατί στόχος μας είναι η πλήρης αλλαγή του χάρτη στην καθαριότητα και να πάμε σε έναν πραγματικά καθαρό δήμο! Έχουμε ξεκινήσει την εφαρμογή του προγράμματος μας που έχει τις εξής κύριες κατευθύνσεις!

• Αποτελεσματικη περισυλλογή και διαχείριση των απορριμάτων μας
• Τόνωση και βελτίωση της ανακύκλωσης
• Προστασία του περιβάλλοντος
• Ενημέρωση και συμμετοχή των δημοτών και φορέων σε δράσεις που θα βελτιώσουν την αντίληψη για την παραγωγή και διαχείριση των απορριμάτων μας.

Η πολιτική μας αυτή θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί αναλυτικά με το λαό της Δυτικής Αχαίας αμέσως μετά τον αγώνα που ξεκινήσαμε για το νερό!

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Τι είναι ο παρβοϊός που στοίχισε τη ζωή σε 3χρονη- Προσοχή στα συμπτώματα

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ μετά τον θάνατο 3,5 ετών παιδιού από παρβοϊό. Ο Οργανισμός απέστειλε έγγραφο σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Αναστάτωση τη νύχτα από φωτιά κοντά σε σπίτια στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας

Αναστάτωση επικράτησε τη νύχτα στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σταμούλη Στράτου, πίσω από το 29ο Δημοτικό… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

“Κοκτέιλ” αφρικανικής σκόνης και ζέστης- Η πρόβλεψη του καιρού για το Σαββατοκύριακο

«Κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από σήμερα εξαιτίας υποτροπικού αεροχείμαρρου που έχει προσεγγίσει την Ελλάδα. Ενδεικτικά… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Αχαΐα

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν επτά άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά δεκατρείς νέες… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Σήμερα το “αντίο” στην Χαρά Ιωαννίδη- Τεχνικό σύμβολο όρισε η οικογένειά της

Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι, σήμερα στις 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγγέλων στο Α’ Δημοτικό… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 4 νεκρούς με Covid και έναν με γρίπη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 6 έως 12 Μαΐου) για τη γρίπη, τον κορωνοϊό  και τον RSV ανακοίνωσε… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

This website uses cookies.