Like

Κριτική από τον σύντροφο και πώς να αντιδράσεις

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Άρθρο της Σοφίας Καυκοπούλου

Όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε καθημερινά. Η κριτική δεν είναι προσβολή, αλλά ουσιαστικά έμφυτη τάση να εξετάζουμε και μετά να αποδεχόμαστε ή να απορρίπτουμε κάτι.

Ακόμη κι έναν άνθρωπο, από την συμπεριφορά του μπορούμε να τον κρίνουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα. Βέβαια, άλλο κρίνω και άλλο κατακρίνω! Η καλοπροαίρετη, κριτική, μπορεί να σου δώσει πολλά, ενώ η κακοπροαίρετη μπορεί να σε αφήσει αδιάφορη ή ακόμη και να σε εκνευρίσει. Υπάρχουν όμως κάποια πρόσωπα που είσαι πολύ ευαίσθητη στην κριτική τους. Αν για παράδειγμα ο αγαπημένος σου, άθελά του σε κρίνει, ίσως νοιώσεις άσχημα και δημιουργηθεί κακό κλίμα ανάμεσά σας. Μίλα μαζί του και άκουσε τη γνώμη του, γιατί δεν σου τη λέει για να σε πληγώσει, αλλά γιατί θέλει το καλό σου. Τώρα, αν η κριτική γίνεται σύγκριση με κάποια άλλη γυναίκα, ξεκαθάρισε ότι εσύ είσαι αυτή που είσαι.

Και ναι μεν ακούς τη γνώμη του, αλλά δε θα μεταβληθείς σε κάτι άλλο, αν δεν υπάρχει νόημα. Εξ ορισμού οφείλεις να είσαι ο εαυτός σου, ενώ πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση όταν το θέλεις!