Τοπικά

Π. Κουνάβης: Ζητούμενο η διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Να συμβάλλουν όλοι ώστε να διατηρείται η καθαριότητα στην πόλη ζητά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας, Παναγιώτης Κουνάβης, αναφέροντας:

“η καθαρότητα και η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι πρόβλημα της καθημερινότητάς μας. Η ευθύνη της διαχείρισης είναι του Δήμου.Όμως όταν με τα προβλήματα που υπάρχουν δημιουργούνται επί πλέον προβλήματα σαν κι αυτό, η κατάσταση χειροτερεύει.Ο κάδος θα μπορούσε να μην είχε γεμίσει από το πρωΐ και λίγο μετά την αποκομιδή.Ο όγκος των απορριμμάτων θα μπορούσε να ήταν πολύ λιγότερος αν τα χαρτοκιβώτια είχαν τεμαχιστεί.

Το ζητούμενο δεν είναι να αναζητηθεί τρόπος να ενοχοποιήθουν οι δημότες ώστε να μην αντικρίζουμε τέτοιες εικόνες.Το ζητούμενο είναι να μάθουμε όλοι να αποθέτουμε τα απορρίμματα σωστά, διατηρώντας την πόλη καθαρή. Και χρειάζεται μεγάλη και συνεχής προσπάθεια. Συνεχείς πρωτοβουλίες από το Δήμο(σαν κι αυτή της προηγούμενης Κυριακής) για υπάρξει ευαισθητοποίηση, επιμονή σε ενημέρωση και εκπαίδευση ώστε να υπάρχει αυξημένο το αίσθημα για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα γύρω μας”.