Τοπικά

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών  «Άγιος Ανδρέας» επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου είχε συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος κι ενημερώθηκε για τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Κατά την παραμονή του ο κ. Φαρμάκης ξεναγήθηκε στο χώρο όπου εγκαταστάθηκε ο  νέος υπερσύγχρονος Μαγνητικός Τομογράφος 1,5 Tesla, η προμήθεια του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», προκειμένου να εξυπηρετήσει τις διαγνωστικές ανάγκες των κλινικών, αλλά και των εξωτερικών ασθενών. Η αναβάθμιση του Βιοϊατρικού Εξοπλισμού του νοσοκομείου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με 1 εκατ. ευρώ, καθώς στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται και η προμήθεια σύγχρονου καρδιολογικού 3D υπερηχοτομογράφου.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ετοιμότητα του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία, ενώ τονίστηκε η έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας με την διάθεση 554.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ενίσχυση σε κλίνες και εξοπλισμό ΜΕΘ των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, έπειτα και από ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» χρηματοδοτείται με 142.000 ευρώ για την ενίσχυση του εξοπλισμού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για άλλες ελλείψεις και ανάγκες που υπάρχουν, κυρίως σε επίπεδο ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, δεσμευόμενος ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να κάνει το καλύτερο δυνατό για το Νοσοκομείο, όπως και για το σύνολο των δημοσίων νοσηλευτικών μονάδων της Δυτικής Ελλάδας

«Πρώτη μας προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή, και προτού ακόμα ξεσπάσει η πανδημία, ήταν η στήριξη των δομών υγείας του τόπου μας. Γιατί τα χρήματα που πάνε στην Υγεία, δεν είναι ποτέ… χαμένα χρήματα. Και η πανδημία το απέδειξε περίτρανα. Είμαστε λοιπόν εδώ, σταθερά δίπλα στο πλευρό των ανθρώπων που σώζουν ζωές. Και μέσα από την άριστη συνεργασία που έχουμε δομήσει με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και την 6η ΥΠΕ, θα προχωρήσουμε στην ένταξη και νέων έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση και να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Στηρίζουμε όμως και τον τόπο μας,  τους δικούς μας ανθρώπους. Στηρίζουμε το δικαίωμα όλων σε σύγχρονες και καλές υπηρεσίες υγείας», ανέφερε σε δηλώσεις του κ. Φαρμάκης.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχτηκαν ο Διοικητής του  Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ηλίας Θεοδωρόπουλος και ο αναπληρωτής του Παναγιώτης Δημόπουλος, ενώ στην ενημέρωση συμμετείχαν ο Διοικητικός Διευθυντής, Διονύσιος Παπαδιονυσίου, ο Προϊστάμενος ΤΒΤ Ανδρέας Σταματόπουλος, η Διευθύντρια ΜΕΘ Ιφιγένεια Ραβάνη, ο υποδιευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ιωάννης Αργυρόπουλος, η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Κατερίνα Φωτοπούλου και άλλα στελέχη. Παρόντες, ήσαν ακόμη, ο Αντιπεριφερειάχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη. Γιάννης Μάκκας.