Τοπικά

Τα εξεταστικά κέντρα για τις πανελλήνιες- Τρία στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από westcity team
    

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Για τον καθορισμό των εξεταστικών κέντρων ελήφθησαν υπόψη τα όσα αναφέρονται στην υπ΄αριθμ.Φ.251/60473/Α5/21-5-2020 (ΦΕΚ 1967 Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.

Πώς διεξαχθούν φέτος οι Πανελλήνιες

Φέτος οι αποστάσεις είναι η λέξη κλειδί και για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων που θα ανοίξουν αυλαία στις 15 Ιουνίου.

Κοινή Υπουργική Απόφαση, των υπουργείων Υγείας και Παιδείας αναφέρει πως η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική για τους υποψηφίους και υποχρεωτική για τους επιτηρητές. Θα πρέπει να διατηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων και οι αίθουσες να αερίζονται φυσικά.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΚΥΑ, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Η ίδια απόσταση θα πρέπει να τηρείται και στον χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στον χώρο εξέτασής τους.

Όσον αφορά στη χρήση προστατευτικών μασκών, αυτή θα είναι προαιρετική από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων. Ωστόσο, για τους εκπαιδευτικούς-επιτηρητές όλων των εξεταστικών κέντρων, καθώς και για την περίπτωση εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Για τα παραπάνω θα πρέπει να μεριμνούν ο πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους ΓΕΛ που εξετάζονται γραπτά, της Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ που εξετάζονται γραπτά και της Επιτροπής Εξέτασης κάθε Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους που εξετάζονται προφορικά.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται επαρκώς με φυσικό τρόπο. Όπου δε θα είναι δυνατό αυτό, προβλέπεται η χρήση κλιματιστικών, αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Παιδείας η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι Εξετάσεις.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΕΛ Δ.Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

1 Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
2 Πειραματικό Γενικό Λύκειο ΑΕΙ Πατρών ΠΑΤΡΑ
3 1ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
4 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
5 3ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
6 4ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
7 5ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
8 6ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
9 7ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
10 8ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
11 9ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
12 11ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
13 12ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
14 13ο Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ
15 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου ΑΙΓΙΟ
16 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου ΑΙΓΙΟ
17 Γενικό Λύκειο Αιγείρας ΑΙΓΕΙΡΑ
18 Γενικό Λύκειο Ακράτας ΑΚΡΑΤΑ
19 Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων ΠΑΤΡΑ
20 Γενικό Λύκειο Δάφνης ΔΑΦΝΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
21 Γενικό Λύκειο Δεμενίκων ΠΑΤΡΑ
22 Γενικό Λύκειο Διακοπτού ΔΙΑΚΟΠΤΟ
23 Γενικό Λύκειο Ερυμάνθειας ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ
24 Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
25 Γενικό Λύκειο Καμαρών ΚΑΜΑΡΕΣ
26 Γενικό Λύκειο Καστριτσίου ΠΑΤΡΑ
27 Γενικό Λύκειο Κ. Αχαΐας Κ. ΑΧΑΪΑ
28 Γενικό Λύκειο Κλειτορίας ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
29 Γενικό Λύκειο Λάππα ΛΑΠΠΑ ΑΧΑΪΑΣ
30 Γενικό Λύκειο Λουσικών ΛΟΥΣΙΚΑ
31 Γενικό Λύκειο Παραλίας ΠΑΤΡΑ
32 Γενικό Λύκειο Ρίου ΠΑΤΡΑ
33 Γυμνάσιο- Λ.Τ. Φαρών ΦΑΡΕΣ
34 Μουσικό Γενικό Λύκειο Πατρών ΠΑΤΡΑ

/* ]]> */