Τοπικά

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ με ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Υποχωρεί πλέον το κύμα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επηρέασε την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, δίνοντας τη θέση του σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό του καιρού, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας έως δέκα βαθμών, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, τις βραδινές ώρες απόψε, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν σημαντικά και θα διατηρηθούν έντονα έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, φαινόμενα που μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα επεκταθούν στην Εύβοια, στις Σποράδες και ενδεχομένως στη Βόρεια Αττική.

Παράλληλα, σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα με τις μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη να είναι έως και δέκα βαθμούς χαμηλότερες σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων από τις πρωινές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά και τα βόρεια με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά που από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από νωρίς το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6και στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα επανέλθει σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα.