Ελλάδα

Κορωνοϊός: Έξι νέοι θάνατοι σήμερα- 1.613 τα κρούσματα στην Ελλάδα

ÓõíÝíôåõîç ôýðïõ ãéá ôçí åîÝëéîç ôçò åðéäçìßáò ôïõ êïñïíïúïý, áðü ôïí õöõðïõñãü ÐïëéôéêÞò Ðñïóôáóßáò êáé Äéá÷åßñéóçò Êñßóåùí Íßêï ×áñäáëéÜ êáé ôïõ åðéóôçìïíéêïý óõíåñãÜôç ôïõ Åèíéêïý Ïñãáíéóìïý Äçìüóéáò Õãåßáò êáèçãçôÞ Ëïéìùîéïëïãßáò ÓùôÞñç Ôóéüäñá, óôï õðïõñãåßï Õãåßáò, ÄåõôÝñá 16 Ìáñôßïõ 2020. (EUROKINISSI/POOL ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ)
Γράφτηκε από westcity team
    

Έξι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό σημειώθηκαν σήμερα μέσα σε λίγες ώρες ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 59.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 1.613 μετά την επιβεβαίωση 99 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας,  Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Στα συνολικά κρούσματα περιλαμβάνονται και 119 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” που βρίσκεται σε καραντίνα στον Πειραιά.

Επιπλέον, από τα θετικά κρούσματα, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 335 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 563 με ήδη γνωστά κρούσματα.

Ακόμα, σε ΜΕθ νοσηλεύονται 92 συμπολίτες μας, ενώ 11 έχουν εξέλθει από αυτές.

Όσον αφορά αυτούς που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Τι είπε για τα ζώα συντροφιάς

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας για τα ζώα συντροφιάς, μετά τις αναφορές στο εξωτερικό για κρούσματα κοροναϊού σε γάτες.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι έως σήμερα ξέραμε για μια γάτα στο Βέλγιο και δυο σκύλους στο Χονγκ Κονγκ. Οι ιδιοκτήτες γάτας δεν πρέπει να ανησυχούν, είπε και δεν υπάρχει λόγος να τα εγκαταλείπουν όπως έχει γίνει και στο εξωτερικό.

Για την εξέλιξη ερευνών για φάρμακο

Πολύ πρόσφατα αποτελέσματα από την Κίνα δείχνουν πρόοδο για νέο πειραματικό φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα πειράματα που έγιναν μέχρι αυτή την στιγμή στην ανθρωπότητα.

/* ]]> */