Τοπικά

Υπερήφανοι για τον Έλληνα, συνάδελφό τους γιατρό, Χριστόφορο Ρεμπούτσικα από την Κ. Αχαΐα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ένας ακόμη Έλληνας γιατρός που διαπρέπει στο εξωτερικό και αποτελεί παράδειγμα του μεγαλείου της ελληνικής ψυχής, ο Αχαγιώτης Χριστόφορος Ρεμπούτσικας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της “μάχης” κατά του κορωνοϊού, στο Νοσοκομείο Στεφάν Ζερόμισκι στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Ο Χριστόφορος Ρεμπούτσικας, παιδί γιατρών, είναι ιατρός αναισθησιολόγος και εργάζεται αρκετά χρόνια στην Κρακοβία και στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, στη Μονάδα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας. Λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, ωστόσο, οι συνθήκες άλλαξαν και επέβαλαν την εσπευσμένη επιστροφή του στην Κρακοβία. Πριν αναχωρήσει όμως, προμηθεύτηκε από την Ελλάδα υγειονομικό υλικό προστασίας τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους συναδέλφους του. Υλικό που αποδείχτηκε απαραίτητο για την προστασία του ιατρικού προσωπικού, αφού και στην Κρακοβία οι γιατροί περιθάλπτουν ήδη ασθενείς με κορωνοϊό.

Μάλιστα, το Νοσοκομείο με δημόσια ανάρτησή του, ευχαριστεί τον Χριστόφορο Ρεμπούτσικα.

Όπως αναφέρει “Ο Χριστόφορος Ρεμπούτσικας είναι ιατρός αναισθησιολόγος και εδώ και καιρό ο αγαπημένος όλου του νοσοκομείου. Εργάζεται στη Μονάδα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας. Ένας σπουδαίος γιατρός και ένας αγαπημένος άνθρωπος. Μόλις αγόρασε τα τελευταία προστατευτικά με δικά του έξοδα για τους συναδέλφους του που φροντίζουν τον ασθενή No 1, που επιβεβαιώθηκε με COVID19. Τώρα χάρη στον Χριστόφορο έχουν πλέον και σε απόθεμα!”.