Τοπικά

Κορωνοϊός: 10ο κρούσμα στην Ελλάδα – Πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η ασθενής είναι σε καλή κατάσταση, η κατάσταση του 66χρονου είναι σοβαρή αλλά ελεγχόμενη

Ανακοινώθηκε, από το υπουργείο Υγείας, το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου. Εξετάσεις έγιναν και στην κόρη του ζευγαριού και έχουν βγει αρνητικές.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Όπως φαίνεται υπάρχει πλήρης ανατροπή το τελευταίο 24ωρο σε ό,τι αφορά την πορεία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

Έπειτα από ένα βραχύ διάστημα τριών ημερών, από την περασμένη Κυριακή ως και την περασμένη Τρίτη, που ο ιός φαινόταν «ακινητοποιημένος» και είχαν αναφερθεί επτά κρούσματα, εκ των οποίων τα τέσσερα «εισαγόμενα» και τα τρία στενές επαφές των εισαγόμενων κρουσμάτων, οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές έχουν πλέον σημάνει συναγερμό. Έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό κρούσμα της νόσου που προκαλει ο κορωνοϊός, το πιο σοβαρό μέχρι τώρα, με ηλικία άνω των 60 χρόνων και με καρδιοπάθεια που τον καθιστά άτομο ευπαθούς ομάδας, αλλά και ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά σε ό,τι αφορά την έκταση της μετάδοσης. Ήδη έχουμε τη σύζυγό του να νοσεί και εξετάσεις γίνονται σε πολλά άτομα.

protothema.gr