Ελλάδα

Και 6ος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα- Υπέκυψε 70χρονος από την Καστοριά

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στους έξι φτάνουν πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης.

Πρόκειται για 70χρονο ασθενή από την Καστοριά ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών που νόσησαν με κορωνοϊό από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο 70χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς όπου άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανεβάζουν συνολικά τον αριθμό των ασθενών με κορωνοϊό σε 418 τις τελευταίες 23 ημέρες της πανδημίας στην χώρα

Από αυτούς ποσοστό 6,5%, δηλαδή 64 άτομα, αναφέρονται ως ασθενείς απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Και στο συγκεκριμένο πεδίο, όπου οι ειδικοί εστιάζουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των άγνωστων κύκλων μετάδοσης που ανοίγουν στην κοινότητα με καθε ένα από αυτά τα «αχαρτογράφητα» κρούσματα, παρατηρείται μια σταθερή αύξηση. Την περασμένη Κυριακή οι ασθενείς χωρις γνωστή πηγή μετάδοσης ηταν 44, κι είχαν διπλασιαστεί τις προηγούμενες τρεις ημέρες, από 22 σε 44. Τώρα φαίνεται ότι ο ρυθμός αύξησης με γεωμετρική πρόοδο έχει ανακοπεί, ωστόσο και παλι η σημαντικη αύξηση – 20 νέα κρούσματα σε τρεις ημέρες – δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό στόχους ειδικούς για το πόσο έχει εξαπλωθεί ο κορωνοιός.