Κατηγορίες : Τοπικά

Κορονοϊός: Κρατήθηκε και χθες στο «0» η Δυτική Ελλάδα

Με αρνητικές απαντήσεις στα δεκάδες δείγματα που ελέγχτηκαν στο Εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου του Πανεπιστημίου Πατρών πέρασε και η χθεσινή μέρα για τη Δυτική Ελλάδα.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών συνεχίζουν να νοσηλεύονται 17 περιστατικά στην ειδική πτέρυγα εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης σταθερή παραμένει η κατάσταση του 64χρονου διασωληνωμένου καθώς και του υποστηριζόμενου μηχανικά που νοσηλεύονται στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. Επίσης χθες μεταφέρθηκε από τη Σπάρτη ύποπτο κρούσμα που αφορά σε κρατούμενο και το οποίο νοσηλεύεται πλήρως απομονωμένο και με φύλαξη στο ΠΓΝΠ. Στην πτέρυγα με τα ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται πέντε περιστατικά.

ΠΟΛΥΩΡΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Μέχρι αργά χθες το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη η σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους που είχε συγκαλέσει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση της κατάστασης, η συζήτηση του σχεδιασμού και φυσικά τα επιπλέον μέτρα που τυχόν πρέπει να ληφθούν.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αναφερόμενος στη θεραπεία των ασθενών που νοσούν βαριά, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι στην Ελλάδα εφαρμόζουμε, όσον αφορά στη θεραπεία, και κάποια από τα μοντέλα της Γαλλίας, που όπως φάνηκε σε πρόσφατη μελέτη οδήγησαν σε αρνητικοποίηση το 96% των ασθενών που την ακολούθησε.
Καλά νέα είχε και από την Κίνα όπου, όπως ανέφερε, υπάρχει θεραπεία με χρήση νέου φαρμάκου, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση στον ιό εντός τεσσάρων ημερών από τη λήψη του.

ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

Σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τα τεστ ανίχνευσης του ιού και από επιστολές άλλων επιστημόνων προς την επιτροπή, που υποστηρίζουν ότι είναι απειροελάχιστα τα τεστ που γίνονται και ότι ο έλεγχος δεν αποδίδει την πραγματική εικόνα της διασποράς του ιού στην κοινότητα, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι αυτές οι «δραματικές επιστολές είναι fake news» και τους κάλεσε «να μην διασπείρουν λάθος μηνύματα και προκαλούν επιδημία φόβου και πανικού».
Επανέλαβε ότι οι κύριοι στόχοι του ελέγχου εστιάζουν στους ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα και εξήγησε ότι η πορεία της νόσου παρακολουθείται επαρκώς με δύο τρόπους και με τα κριτήρια που έχουν θέσει οι διεθνείς οργανισμοί. Ο ένας τρόπος αφορά δείγματα που λαμβάνονται από ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και σε ΜΕΘ και ο άλλος θα είναι δειγματοληπτικός στον γενικό πληθυσμό, καθώς οργανώνεται ο τρόπος υλοποίησή του τις επόμενες ημέρες. Ηδη έχει ανακοινωθεί ότι 500 συνεργεία θα επισκέπτονται κατ’ οίκον ύποπτα κρούσματα κορονοϊού προκειμένου να λαμβάνουν το απαραίτητο υλικό για να γίνουν οι εξετάσεις.
Ο κ. Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος ότι σε λίγο καιρό οι αριθμοί δεν θα έχουν κανένα νόημα καθώς θα ανακοινώνονται μόνο τα σοβαρά κρούσματα και μόνο αυτά που χρειάζονται νοσηλεία.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ

Από σήμερα απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών, ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
>Μιλώντας αμέσως μετά τον κ. Τσιόρδα ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.
>Οσον αφορά στις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Της Μαρίνας Ριζογιάννη, pelop.gr

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Π. Σακελλαρόπουλου στον κρατικό αερολιμένα του Αράξου

Εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος επισκέφτηκε τον αερολιμένα του Αράξου, την… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Δύμη: Το πρόγραμμα με την ΕΑ Παραλίας για την “επιβίωση”

Η Δύμη θα ατιμετωπίσει την ΕΑ Παραλίας και όποια ομάδα φτάσει πρώτη τις 3 νίκες θα παραμείνει στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. … Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Συνελήφθη γυναίκα που εκβίαζε δυο άνδρες για να αποσύρει καταγγελία βιασμού

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος  Ασφάλειας Αιγιαλείας,… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Eνδιαφέρουσα ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαΐας

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό. Ομιλήτρια ήταν και η αντιστράτηγος… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Απιδεώνα

19 Μαΐου, Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ο Σύλλογος του Απιδεώνα την τίμησε δεόντως. Επίσης, συμπληρώθηκαν… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Εργασίες καθαρισμού στην παραλία Αλισσού

Εργασίες καθαρισμού πραγματοποίησαν το πρωί συνεργεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στην παραλία Αλισσού. Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

This website uses cookies.