Ελλάδα

Απαγορεύονται οι απολύσεις με πρόσχημα τον κορωνοϊό

Συνεργάτες Οικονομίας , Lidl
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ύστερα από τα απανωτά κρούσματα εργοδοτικής αντεργατικής συμπεριφοράς με το πρόσχημα του κορονοϊού η κυβέρνηση παίρνει μέτρα και απαγορεύει τις απολύσεις εργαζόμενων από επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω του κορονοϊού.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή στο επιτελείο του να… μαζέψει την κατάσταση και η κυβέρνηση διατείνεται ότι δεν θα δοθεί κανένα βοήθημα σε όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζει η χώρα αυτό το διάστημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι στις ανακοινώσεις των οικονομικών μέτρων ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων που θα γίνουν σήμερα θα περιλαμβάνεται και ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις που θα μπαίνουν στις προβλέψεις των ειδικών ενισχύσεων ως μέτρο για την ανάσχεση των απολύσεων.

Οι εργοδότες που θα διατηρήσουν το προσωπικό τους παρά τη μείωση του τζίρου και παρά το προσωρινό «λουκέτο» με εντολή του κράτους στη διάρκεια της κρίσης θα ενταχθούν στο πακέτο μέτρων διευκόλυνσης των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η δέσμη ενισχύσεων προς τους εργοδότες να συνδεθεί και με την υποχρέωση της καταβολής του μισθού.