Τοπικά Φιλοζωικά Νέα

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αλλά παραμένουμε Άνθρωποι»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, που ταλανίζει τόσο τον πλανήτη όσο και την χώρα μας, κανείς δεν πρέπει να μένει αβοήθητος. 

Εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών για την προστασία από τον COVID-19 πολλά ζώα δεν μπορούν να βρουν νερό και τροφή. Θα επιθυμούσαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι οι μικροί μας φίλοι, τα κατοικίδια και τα αδέσποτα, με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ.

Όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος : Με τα σημερινά δεδομένα, τα ζώα δεν αποτελούν πηγή μόλυνσης ή δεξαμενές επιβίωσης του SARS-COV-2, ούτε νοσούν από αυτόν. Οι άνθρωποι είναι απόλυτα ασφαλείς, όταν συναναστρέφονται δεσποζόμενα ή αδέσποτα ζώα, αρκεί να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής, όπως π.χ. το πλύσιμο των χεριών πριν και αφού αγγίξουν τα ζώα, το φαγητό τους ή αντικείμενα της ατομικής υγιεινής τους. Αγαπάμε και φροντίζουμε τα ζώα. Δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε για τα αδέσποτα της περιοχής μας.»

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας καλεί τους πολίτες, στο μέτρο του δυνατού και τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας, να βάζουν νερό και τροφή στα ζωάκια που βρίσκονται στην περιοχή τους.

Οι πολίτες που σιτίζουν αδέσποτα ζώα καλούνται να έρθουν σε επαφή με τον Δήμο προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία για συγκεκριμένες ώρες.

 ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αλλά παραμένουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τα ζώα μας έχουν ανάγκη.