Τοπικά

Δ. Γκοτσούλιας – Η επέτειος της 25ηςΜαρτίου έχει πάντα για τον Ελληνισμό και την ορθοδοξία, έναν ιδιαίτερο συμβολισμό

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αναμφίβολα ο εορτασμός της θέτει σε εγρήγορση την εθνική μας αυτοπεποίθηση και την μεγαλύτερη ευθύνη μας για την διατήρηση και διασφάλιση των υπέρτατων αγαθών που μας χάρισαν οι πρόγονοι μας με τους ηρωικούς τους αγώνες.

Στέλνει μηνύματα ελευθερίας, ανεξαρτησίας,αφύπνισης και κινητοποιήσης της συλλογικής μας συνείδησης, αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός Έθνους, μπορούν να αλλάξουν αυτό που κάποιοι άλλοι, επιδιώκουν να το ορίσουν ως μοίρα του.

Ο φετινός εορτασμός μας βρίσκει μπροστά σε μια παγκόσμια πανδημία που ανατρέπει την ζωή μας σε πολλά επίπεδα με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για το κοινωνικό σύνολο, την ώρα που η χώρα είχε αρχίσει να βρίσκει τον βηματισμό της και είχε αργά αλλά σταθερά να επανέρχεται η κανονικότητα και η χώρα ταχύτατα να βαδίζει σε μια ταχεία αναπτυξιακή πορεία..

Καλούμεθα όλοι μας να αντιληφθούμε ότι ήρθε η ώρα της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας, της ομοψυχίας, της προστασίας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών ενωμένοι και απαλλαγμένοι από αγκυλώσεις του χθές, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη όσα οραματιζόμαστε σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.