Τοπικά

Κορονοϊος : Στο Κατάκολο είχε σταματήσει το “υποπτο” κρουαζιερόπλοιο με 2.000 επιβάτες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ένας από τους 2.000 επιβάτες του MSC Opera βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό και σήμανε αμέσως συναγερμός για το πλοίο όταν “έδεσε” στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλήρωμα ζήτησε να λάβει οδηγίες από τις ελληνικές αρχές, και κατόπιν συνεννόησης και έλεγχο του ιατρικού ιστορικού του ασθενή, δεν διαπιστώθηκε πως υπάρχει λόγος για να τεθεί σε καραντίνα, συνεχίζοντας την πορεία του προς την Κέρκυρα. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία δήλωσε πως κανείς ασθενής δεν παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα.

Οι ελληνικές αρχές γύρω στις 13.00 επέτρεψαν στο MSC Opera να φύγει από τον Πειραιά και να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του προς την Κέρκυρα, όπου έκανε στάση και στο Κατάκολο. Δεν χρειάστηκαν να ληφθούν παραπάνω μέτρα”, ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Τετάρτης, και ενώ οι εκδρομείς βρίσκονταν στην Ακρόπολη τους ενημέρωσαν από το κρουαζιερόπλοιο να επιστρέψουν άμεσα καθώς ένας από τους επιβάτες του πλοίου είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό. Ο άντρας είχε αποβιβαστεί την προηγούμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στην Ιταλία και λίγες μέρες αργότερα παρουσίασε συμπτώματα και εξετάσθηκε στην Αυστρία όπου και βρέθηκε θετικός.