Ελλάδα

Δέκα σχολεία βρίσκονται στην Ιταλία- Ένα από την Αιτωλοακαρνανία

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με τη γειτονική Ιταλία να αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη επιδημία κοροναϊού εκτός Ασίας, οι ελληνικές αρχές κινητοποιούνται απέναντι στον κίνδυνο εξάπλωσης του νέου ιού.

Όπως έγινε γνωστό, Έλληνες μαθητές από δέκα διαφορετικά σχολεία της χώρας βρίσκονται στην Ιταλία, όπου τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και τέσσερα άτομα έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους.

Ένα από τα δέκα σχολεία που βρίσκονται στην Ιταλία, είναι από τη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και ήδη γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την άμεση επιστροφή στη βάση.

Κατά την έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, επιστήμονες απεφάνθησαν πως δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές αυτούς, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές. Έτσι δεν πρόκειται να μπουν σε απομόνωση όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα από όσα έχουν ήδη ληφθεί αλλά να δοθεί έμφαση στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού της Ελλάδα, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Για τον σκοπό αυτό, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρεθεί την Δευτέρα και την Τρίτη στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα, όπου θα ενημερώνει τα πληρώματα επιβατηγών και εμπορικών πλοίων για τα μέτρα προφύλαξης. Παράλληλα θα επιστήσει την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιος εξ αυτών έχει επισκεφτεί πρόσφατα τις πληγείσες από τον ιό περιοχές στην Ιταλία, πριν αυτές τεθούν σε καραντίνα που επηρεάζει περίπου 50.000 άτομα στο πλούσιο βορρά της χώρας.

Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία

Παράλληλα κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία, μέχρι νεωτέρας. Όπως δήλωσε η υπουργός, «μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας».

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια την Δευτέρα

Ο υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα του παρουσιάσει τις προτεινόμενες λύσεις για την καλύτερη προστασία της χώρας. Μετά τη σύσκεψη θα δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου.