Τοπικά

“Ναυπηγείο” – Eνα μαγαζί θρύλος στην Παραλία της Κάτω Αχαΐας (RETRO) !!!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

“Στη μνήμη του Βασίλη Καραβασίλη”

Συνεχίζοντας τα άρθρα με αναδρομή στη πάλαι ποτέ ωραία διασκέδαση που πρόσφερε η Δυτική Αχαΐα γυρίζουμε στην δεκαετία των 90’s , όπου συναντάμε το ” Ναυπηγείο” . Μη γελιόμαστε η τότε Αχαγιά πρόσφερε για χρόνια διασκέδαση προσελκύοντας νέους και νέες από αλλά μέρη. Δυστυχώς αυτό τώρα γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

Σήμα κατατεθέν ο “Προβολέας”

Θυμάμαι ήμουν δεν ήμουν 9-10 χρονών και δεν θα ξεχάσω τη δέσμη φωτός από τη παραλία της Κάτω Αχαΐας στον ουρανό (πολύ πρωτοποριακό για την εποχή του 1990) να σηματοδοτεί την έναρξη του μεγάλου πάρτι στο πιο καινοτόμο beach bar . Ο προβολέας του ναυπηγείου φαινόταν από χιλιόμετρα μακρυά σχεδόν από την Πάτρα.

Το ξεχωριστό design

Το Ναυπηγείο και το όλο concept άκουγε στο όνομα του επιχειρηματία Βασίλη Καραβασίλη. Σ ένα χώρο 10 στρεμμάτων στην Παραλία Κάτω Αχαΐας δίπλα στο κύμα, δημιούργησε το πιο ανατρεπτικό χώρο για τη τότε εποχή. Για κάποιους θεωρείτε από τα καλύτερα καταστήματα στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής.  Καΐκια που είχαν τραπέζια, κατάρτια, φουγάρα, λίμνες, γέφυρες, καταπακτές, έντυναν αρμονικά τον όμορφο χώρο, δίνοντας ένα industrial disign, δεκαετίες πριν γίνει “μόδα”.

Τα μοναδικά event

Στη παραλία της Κάτω Αχαΐας ήρθαν ονόματα όπως οι Ρουβάς, Ευριδίκη, Τουρνάς, Δάκης, ονόματα που είχαν ήδη ξεκινήσει να διαγράφουν μια μεγάλη καριέρα δείγμα της βαρύτητας που είχαν τα συγκεκριμένο project. Εικόνα της εποχής , να έχει ουρά στη γωνία του “Μπεζεριάνου” επί τις οδού Αράξου, όπου ο Βασίλης Καραβασίλης υπέγραφε σε δωρεάν ονομαστικές εισόδους για τα μοναδικά live event.

Επιμέλεια άρθρου : T.V. Production