Τοπικά

Στην Πάτρα αύριο η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη- Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, θα βρεθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να προεδρεύσει μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, σε σύσκεψη σχετικά με την εξέλιξη έργων και δράσεων του Υπουργείου στην περιοχή, καθώς και σε προγραμματισμό δράσης για τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Η σύσκεψη προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Από πλευράς Υπουργείου, θα συμμετάσχουν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, οι Γενικοί Διευθυντών των Κεντρικών Υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των Τοπικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Από την πλευρά της Περιφέρειας, παρόντες – εκτός του Περιφερειάρχη – θα είναι οι Αντιπεριφερειάρχες, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστις Σταθοπούλου και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Η σύσκεψη της Τρίτης, αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο με τον κ. Διδασκάλου και αποσκοπεί στη λήψη οριστικών αποφάσεων σχετικά με τις προτεραιότητες που θα τεθούν στην Δυτική Ελλάδα, στον τομέα του Πολιτισμού.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που προγραμματίζονται για την επόμενη περίοδο είναι, μεταξύ άλλων, η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» στην Πάτρα, η δημιουργία διαχρονικού μουσείου και χώρου εκδηλώσεων στις πρώην Αποθήκες Παπαπέτρου στο Αγρίνιο, καθώς επίσης και η αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου «Στράτου».

Επίσης, έργα ενταγμένα στο νυν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 5,6 εκατομμύρια ευρώ, είναι μεταξύ άλλων η  αποκατάσταση του Ξενοκράτειου στο Μεσολόγγι και η μετατροπή του σε Μουσείο,  η Ψηφιοποίηση Συλλογών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, η Αποκατάσταση και Αναβάθμιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Δήμου Αγρινίου και το Σπίτι του Τουρίστα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που αφορά την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών ολοκλήρωσης θεματικών τουριστικών διαδρομών της περιοχής του Μεσολογγίου.