Τοπικά

Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση στο Βουπράσιο για την Πατρών- Πύργου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η μεγάλη συγκέντρωση στο Βουπράσιο με σύνθημα «Όχι στο δρόμο του θανάτου» για την Πατρών- Πύργου. Φορείς από την Ηλεία, την Αχαΐα, την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύλλογοι και κάτοικοι δίνουν δυναμικό «παρών» ζητώντας εδώ και τώρα την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής της «καρμανιόλας» που εδώ και χρόνια «ρουφά» ανελέητα ζωές!

Στη συγκέντρωση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών, η οποία πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά και το νέο τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε ακόμη δύο νέους ανθρώπους, θα συμμετέχουν αρκετοί φορείς από την Αχαΐα.

Συγκεκριμένα,

-Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, θα δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου – Ολυμπία – Τσακώνα, χωρίς διόδια, που θα πραγματοποιηθεί στο Βουπράσιο, στα όρια των νομών Αχαΐα και Ηλείας.

-Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Νικ. Μυλωνάς  και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου καλούν τους δημότες και τους φορείς να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα.

«Ενώνουμε την φωνή μας μαζί με τους Δήμους και τους φορείς της Ηλείας  προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες στην υπό κατασκευή οδό άμεσα και να σταματήσει ο καθημερινός φόρος αίματος στην άσφαλτο. Διεκδικούμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, δεν θα τις διχοτομεί, δεν θα τις απομονώνει από το εθνικό δίκτυο και θα επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση από τους κατοίκους τους.

Ζητάμε, μέχρι την ολοκλήρωσή του, την άμεση λήψη μέτρων που θα περιορίσουν τα θανατηφόρα ατυχήματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

-Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και Σύλλογος Δασκάλων Πάτρας. Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας συμμετέχει στην κινητοποίηση, όπως άλλωστε και η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 π. μ. έως τη λήξη του ωραρίου για όσους επιθυμούν να μεταβούν στο Βουπράσιο.

-Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση.

-Η Αντίσταση πολιτών Δυτικής Ελλάδας αναφέρει «δεν μπορεί να είμαστε θεατές στην εκατόμβη αίματος και διαχρονικά οι κρατούντες να ‘ναι απασχολημένοι μονάχα με τους εργολάβους και τα συμφέροντά τους.

Δίπλα στους κατοίκους της Ηλείας, απαιτούμε σύγχρονο ασφαλή οδικό άξονα με δημόσιο χαρακτήρα, χωρίς διόδια. Τα εργολαβικά συμφέροντα κι η πολιτική διαπλοκή είναι αυτά που καθορίζουν το πότε και από ποιόν θα κατασκευαστεί. Δεν τους συγκινούν τα τραγικά συμβάντα των Θανατηφόρων ατυχημάτων. Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!».

ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ

Εξ άλλου χθες σε κλίμα ανείπωτου πόνου έγιναν οι κηδείες των δύο φίλων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Ν. Μανωλάδα. Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισαν τον Γιάννη Βαλογιάννη 28 ετών και τον Νίκο Γιαννόπουλο 25 ετών που «έφυγαν» τόσο άδοξα και πρόωρα από τη ζωή, στη φονική ΕΟ Πατρών- Πύργου.