Τοπικά

Eν αναμονή του προϋπολογισμού και οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο σπίτι” στη Δυτ. Αχαΐα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Εν αναμονή της ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2020 βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στη δομή «Βοήθεια στο σπίτι» Δυτικής Αχαΐας προκειμένου να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για να καταβληθεί η μισθοδοσία τους.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς οι δικαστικές αποφάσεις που έφθαναν στο Δήμο μέχρι τέλος του χρόνου δεν επέτρεψαν την επιχορήγηση της ΚΕΔΔΥ προκειμένου να καταβληθεί η μισθοδοσία τους.

Ο αντιδήμαρχος, Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «εξαιτίας της υπέρβασης που υπήρχε στον προϋπολογισμό μέχρι τέλος του έτους επειδή έφθαναν και φθάνουν δικαστικές αποφάσεις δεν ήταν εφικτή η πληρωμή οποιασδήποτε δαπάνης. Ο Δήμος όπως γίνεται όλα τα χρόνια επιχορηγεί την ΚΕΔΔΥ από την οποία και πληρώνονται οι δαπάνες του προγράμματος ανάμεσά τους και η μισθοδοσία των εργαζομένων. Την επόμενη εβδομάδα θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση ο προϋπολογισμός του Δήμου και έτσι άμεσα θα καταβληθούν και τα οφειλόμενα χρήματα στους εργαζόμενους στη δομή «Βοήθεια στο σπίτι», αφού η συγκεκριμένη δαπάνη έχει προβλεφθεί και είναι σε προτεραιότητα», τόνισε.