Τοπικά

Η Υφυπουργός Παιδείας, Σ. Ζαχαράκη στην κηδεία του εκπαιδευτικού, Δημήτρη Βασιλακόπουλου

Γράφτηκε από westcity team
       

Σε βαρύ αβάσταχτου πόνου τελέστηκε στον Ι.Ν. Παντοκράτορος η νεκρώσιμος ακολουθία για τον άτυχο εκπαιδευτικό, Δημήτρη Βασιλακόπουλο, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη.

Μαθητές του αδικοχαμένου εκπαιδευτικού με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια βρίσκονταν δίπλα στο φέρετρο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον δάσκαλό τους.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα του 50χρονου εκπαιδευτικού, η οποία δεν έφυγε λεπτό από δίπλα του, λέγοντας σπαρακτικά “τον έφαγε ο δρόμος άδικα… Σήκω παιδί μου να δεις, είναι όλοι εδώ. Ένα αγνό παιδί, χάσαμε το παιδί μας…. Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος..”, αλλά και η σύζυγός του. Μάλιστα, η μάνα δεν άντεξε και ξεσπώντας σε λυγμούς βγήκε έξω από το Ναό, φωνάζοντας “βγες έξω ψυχή μου να δεις όσους είναι εδώ. Ήρθαν για σένα. Άδικα πήγε το παιδί μου, στο ίσωμα… Δύο σπίτια έκλεισαν”.

Της νεκρωσίμου ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα σε αυτόν τον δρόμο.

Στην κηδεία μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και πάρα πολύ κόσμος, οι οποίοι αποχαιρέτισαν τον Δημήτρη Βασιλακόπουλο με ένα τελευταίο, δυνατό χειροκρότημα.

Στις 2 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών θα τελεστεί η κηδεία του δεύτερου αδικοχαμένου εκπαιδευτικού, Νικόλαου Ρόδη.

/* ]]> */