Τοπικά

Ο Γιώργος Παππάς νέος πρόεδρος του περιφερειακού Οικονομικού Επιμελητηρίου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Η «συμμαχία» ανάμεσα στις παρατάξεις του ΚΙΝ.ΑΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ, στην τοπική διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, διαμόρφωσε τους συσχετισμούς κατά την χθεσινή συγκρότηση του προεδρείου.

Πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Παππάς, από την παράταξη ΠΔΣΟ (ΚΙΝΑΛ), αντιπρόεδρος ο Στέλιος Τσιβγινίδης από την παράταξη ΠΟΕ (του ΣΥΡΙΖΑ), Γραμματέας ο Νίκος Μοίραλης, και Οικονομικός Επόπτης η Εύη Βεργοπούλου (από τον Πύργο), που είχαν επίσης εκλεγεί με την ΠΔΣΟ.

Από την πλευρά της,  η παράταξη της ΔΗΚΙΟ, αποχώρησε από τη διαδικασία καταγγέλλοντας «τη συμφωνία κάτω από το τραπέζι που δεν συνάδει με το πνεύμα και το ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΗΚΙΟ, πρότεινε τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου, με τη συμμετοχή στη θέση του αντιπροέδρου του εκλεγέντα με την τρίτη παράταξη, καθώς και εναλλαγή στην προεδρία (από μισή θητεία) σε πρόσωπα από τις δυο πρώτες παρατάξεις.

Οι προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές, καθώς φαίνεται, σύμφωνα με κύκλους της ΔΗΚΙΟ,  ότι προκρίθηκαν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με επίκληση την αναγκαιότητα της (δήθεν) συγκρότησης  προοδευτικών συνεργασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΗΚΙΟ αναμένεται σήμερα να εκδώσει ανακοίνωση, που θα σχολιάζει με σαφήνεια τα όσα (πρωτοφανή) συνέβησαν στην χθεσινή συνεδρίαση.