Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από το σωματείο μας και τις ΕΛΜΕ της Δυτικής Ελλάδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τον άδικο χαμό των δύο καθηγητών στο δρόμο – καρμανιόλα Πατρών – Πύργου.

Ήταν η δεύτερη πρωτοβουλία για το ίδιο θέμα μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Εκπαίδευσης στις 17/1/2020.

Στην αρχή της συνεδρίασης  δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών να εκθέσουν τις απόψεις και τα αιτήματά τους. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου έθεσε στον Περιφερειάρχη και στα μέλη του Συμβουλίου με λεπτομερή τρόπο το καθεστώς μετακίνησης των εκπαιδευτικών από τις μεγάλες πόλεις προς τα σχολεία της υπαίθρου, αλλά και σε όμορους νομούς. Εξηγήθηκαν οι λόγοι της μετακίνησης και οι καθημερινοί κίνδυνοι, που ελλοχεύουν για τους συναδέλφους. Ενημερώθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις μετακινήσεις συναδέλφων από σχολείο σε σχολείο κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας, τις μετακινήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές, τις μετακινήσεις σε διαφορετικό σχολείο κάθε μέρα, την έλλειψη συγκοινωνίας σε πολλές περιοχές, το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος κ.λπ. Στο τέλος κατατέθηκε και κοινό με τις ΕΛΜΕ ψήφισμα αιτημάτων.

Ζήτησαν:

  • Να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του δρόμου Πατρών-Πύργου.
  • Ελεύθερη διακίνηση από τους σταθμούς των διοδίων για όλους τους εργαζόμενους προς και από την εργασία τους.
  • Δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευτικών για τον τόπο εργασίας τους με κάθε πρόσφορο τρόπο (μίσθωση λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ταξί κ.λπ.). Η Περιφερειακή Διοίκηση σε συνεργασία με τους Δήμους να αναλάβει πρωτοβουλία.
  • Χρηματοδότηση παρόμοιου προγράμματος με αυτό της μεταφοράς μαθητών ή ένταξη σε αυτό και για τους εκπαιδευτικούς, που εργάζονται μακριά από τον τόπο τους.
  • Κατάργηση του αναχρονιστικού νόμου περί διαμονής του εκπαιδευτικού στον τόπο εργασίας του και των παραγόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων που πηγάζουν από αυτόν για κάθε εκπαιδευτικό που εργάζεται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

“Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν θετικές αναφορές στα αιτήματα των εκπαιδευτικών από τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων. Ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και να δοθούν λύσεις στα αιτήματα των εκπαιδευτικών. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα προς κάθε κατεύθυνση για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.