Τοπικά

Θρήνος στην Πάτρα και τα Λεχαινά για τους δύο εκπαιδευτικούς που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Δυτικής Ελλάδος θρηνεί…

Ο χαμός δύο καθηγητών σε τροχαίο στην Πατρών- Πύργου στο ύψος των Καμινίων Αχαΐας συγκλόνισε τις τοπικές κοινωνίες της Πάτρας και των Λεχαινών με την οργή και την αγανάκτηση για την εθνική μας «καρμανιόλα» να υπερκερνούν το βαρύ πένθος και τον πόνο.

Ο φυσικός Δημήτρης Βασιλακόπουλος 57 ετών και ο μαθηματικός Νικόλαος Ρόδης 51 ετών αποχαιρέτισαν χθες συναδέλφους και μαθητές τους στο Λύκειο Λεχαινών όπου υπηρετούν, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως αυτό θα είναι και το τελευταίο τους αντίο…

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως το σχεδόν καθημερινό δρομολόγιο τους από τα Λεχαινά στην Πάτρα και η επιστροφή θα είχε τόσο άδοξο τέλος.

Η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Βασιλακόπουλου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στους μουσικούς της Πάτρας και στο χωριό καταγωγής του, το Λεχούρι Καλαβρύτων.

Ο καθηγητής ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, καθώς συμμετείχε σε μουσικό σχήμα παίζοντας μπουζούκι. Πατέρας ενός μικρού παιδιού, εξαιρετικός παιδαγωγός και δεξιοτέχνης του μουσικού οργάνου που ήταν και η δεύτερη μεγάλη του αγάπη, ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος διασκέδαζε με τις… πενιές του τους Πατρινούς, αλλά και τους συγχωριανούς του, καθώς συμμετείχε σε όλα τα λεχουρίτικα συναπαντήματα κρατώντας πάντα τις ρίζες με τον τόπο καταγωγής του.

Ωστόσο, από το Λεχούρι καταγόταν και ο δεύτερος καθηγητής, Νικόλαος Ρόδης του Ροδιάνθη που σκοτώθηκε στο δυστύχημα.

Ο Νίκος Ρ. Ρόδης με καταγωγή ζούσε στην Πάτρα και ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας και οικογενειάρχης πατέρας δυο παιδιών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο.