Τοπικά

Δυτική Ελλάδα: Ερχεται ο “Ηφαιστίων”

Σε κατάσταση συναγερμού, βρίσκονται από σήμερα τα ξημερώματα, έως και τα μεσάνυχτα των Θεοφανείων, οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού στη Δυτική Ελλάδα…

…για να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», που θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τις βροχές, τον παγετό και τις χιονοπτώσεις, που φαίνεται ότι θα εκδηλωθούν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα. Στο οδικό δίκτυο τέθηκαν σε ισχύ απαγορεύσεις, ενώ στην Ολυμπία Οδο δεν θα επιτρέπεται η διέλευση οχήματος που δεν θα έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω επικείμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων, με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ισχύσουν από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα των Θεοφανίων, περιορισμοί και απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 1,5 τόνων.

Συγκεκριμένα, ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 1,5 τόνων που κινούνται στην Ολυμπία Οδό από το 157ο χλμ έως το 226ο χλμ, στο ρεύμα προς Πάτρα και αντιστοίχως στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς και στην Εθνική Οδό Πατρών -Πύργου, εξαιρουμένων των οχημάτων οδικής βοήθειας, των φορτηγών που μεταφέρουν αλάτι και των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΑΛΥΣΣΙΔΕΣ

Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, σε όλες τις περιοχές του Νομού Αχαΐας (Ολυμπία Οδός, Εθνικό και λοιπό Οδικό Επαρχιακό Δίκτυο), όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Μάλιστα, με διαταγή, εξουσιοδοτούνται οι διοικητές των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, Πατρών και των λοιπών τμημάτων της Αχαΐας, για την κατά την κρίση τους, λήψη όποιων πρόσθετων έκτακτων μέτρων κυκλοφοριακής ρύθμισης απαιτηθούν.

Και στην Ηλεία θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου και λοιπών βαρέων οχημάτων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του Εθνικού Οδικού Δικτύου και συγκεκριμένα:

@ Στη ΝΕΟ Πατρών – Πύργου από το Βουπράσιο έως Πύργος

@ Στην ΕΟ Τριπόλεως – Πύργου από τη γέφυρα του ποταμού Ερυμάνθου μέχρι τον Πύργο

@ Στην ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας, από την γέφυρα του ποταμού Αλφειού, μέχρι την γέφυρα του ποταμού Νέδα και

@ Στην ΕΟ Πατρών – Τριπόλεως, από τα όρια με Ν. Αχαΐας έως τα όρια με Ν. Αρκαδίας στα Τριπόταμα.

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 1,5 τόνων και των λοιπών βαρέων οχημάτων, ισχύει και σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο στην Αιτωλοακαρνανία, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος του αυτοκινητόδρομου της «Ιόνιας Οδού».

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχει τεθεί και ο μηχανισμός της Ολυμπίας Οδού, προκειμένου να μην επαναληφούν καταστάσεις διακοπής της κυκλοφορίας και αποκλεισμού των οδηγών, που είχαν σημειωθεί στη χιονοθύελλα του Ιανουαρίου του 2017.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία έχει προβεί σε ενημέρωση των οδηγών, για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να έχουν λάβει, πριν ξεκινήσουν για κάποιο ταξίδι.

Η εταιρεία αναφέρει συγκεκριμένα:

* Συμβουλευτείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ενημερωθείτε για τις συνθήκες στο οδικό δίκτυο και αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, μην ταξιδέψετε.

* Μην ξεκινάτε χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες και εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι ότι ξέρετε να τις τοποθετήσετε. Ένα ζευγάρι αδιάβροχα λεπτά γάντια είναι απαραίτητα για την τοποθέτηση.

* Προτιμήστε να ταξιδέψετε πρωινές ώρες.

* Βεβαιωθείτε ότι το καλοριφέρ & το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου λειτουργούν σωστά και ότι έχετε μαζί τρίγωνο ασφαλείας και ανακλαστικό γιλέκο.

* Γεμίστε το ντεπόζιτο με καύσιμα και το δοχείο αποθήκευσης νερού για τον καθαρισμό των τζαμιών με αντιπηκτικό υγρό.

pelop.gr

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Eνδιαφέρουσα ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαΐας

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό. Ομιλήτρια ήταν και η αντιστράτηγος… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Απιδεώνα

19 Μαΐου, Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ο Σύλλογος του Απιδεώνα την τίμησε δεόντως. Επίσης, συμπληρώθηκαν… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Εργασίες καθαρισμού στην παραλία Αλισσού

Εργασίες καθαρισμού πραγματοποίησαν το πρωί συνεργεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στην παραλία Αλισσού. Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Συντάξεις Ιουνίου 2024: Οι δύο πληρωμές για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο, ΝΑΤ

Αντίστροφη μέτρηση για τις  συντάξεις Ιουνίου καθώς η πληρωμή πλησιάζει. Οι δύο ημερομηνίες για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ. Η πληρωμή όπως… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 21 Μαΐου

24ωρη  απεργία έχει κηρύξει αύριο Τρίτη 21 Μαΐου έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενώ τα μέσα μεταφοράς αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά. Το… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Πρωτιά για τη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών και τον Β. Καραχάλιο στο ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος

Ο Βαγγέλης Καραχάλιος και η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών αναδείχθηκαν μεγάλοι νικητές στις εκλογές του  ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος. Η παράταξη… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

This website uses cookies.