Like

7 Τοξικές Συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις για να φτάσεις στην επιτυχία !

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνει για να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος και να αλλάξεις τις συνήθειές σου. Υπάρχουν όμως και πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, προκειμένου να αγγίξεις την επιτυχία. Γιατί υπάρχουν κάποιες κακές συνήθειες που σε κρατάνε πίσω. Και που αν τις κόψεις αυτές θα αλλάξουν επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή. Και είναι αυτές που ακολουθούν.

1. Κοίτα τον εαυτό σου, όχι τους άλλους

Νιώθεις άσχημα γιατί νομίζεις πως οι συνάδελφοί σου είναι καλύτεροι από εσένα; Αν έχεις την συνήθεια να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, είναι καιρός να σταματήσεις να το κάνεις, γιατί η σύγκριση βλάπτει την παραγωγικότητά σου και σε κάνει αυτοκαταστροφικό. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που είναι λίγο πιο μπροστά από εσένα. Να θυμάσαι όμως πως η ζωή είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας. Το σημαντικό είναι να αισθάνεσαι εσύ καλά όσα έκανες και κάνεις. Δεν χρειάζεσαι την γνώμη των άλλων.

2. Μάθε (επιτέλους) να ακούς

Συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα γύρω σου που είναι δεν πολύ εύκολο να ακούς τους άλλους με προσοχή. Ωστόσο, η τέχνη του καλού ακροατή είναι προσόν των πιο επιτυχημένων ατόμων. Θα πρέπει λοιπόν να μάθεις να ακούς και να συμμετέχεις ενεργά σε κάθε συζήτηση. Δείξε το ενδιαφέρον σου και προσπάθησε να κατανοήσεις τον συνομιλητή σου. Ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεσαι.

3. Σταμάτα να είσαι υπερβολικά πρόθυμος

Πόσο συχνά λες “ναι”; Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στον τομέα της δουλειάς, γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Και αυτό είναι που ξεχωρίζει τα επιτυχημένα άτομα από τα μη. Κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα, οπότε αντί να λες «ναι» σε όλα, μάθε να βάζεις προτεραιότητες.

“Η διαφορά μεταξύ επιτυχημένων ατόμων και μη είναι ότι οι πρώτοι λένε όχι σχεδόν στα πάντα” — Warren Buffett

4. Σταμάτα να κουτσομπολεύεις

Ειδικά στο γραφείο. Και όχι μόνο μην το κάνεις, αλλά μην συμμετέχεις και σε τέτοιες συζητήσεις. Να θυμάσαι ότι όταν κάποιος σε ακούει να κουτσομπολεύεις χάνει την εμπιστοσύνη του σε εσένα. Και η έλλειψη εμπιστοσύνης καταστρέφει μία ομάδα και την κάνει να αποτυγχάνει. Αν η ομάδα σου αισθάνεται ότι δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί, δεν θα σε στηρίζει. Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που πρέπει να σε απασχολούν και όχι με ποιον βγαίνει ο διπλανός σου.

5. Σταμάτα να σερφάρεις άσκοπα στο ίντερνετ

Αποφάσισε πού θέλεις να εστιάσεις και μην ανοίγεις ένα καινούργιο «παράθυρο» αν δεν τελειώσεις την δουλειά σου, γιατί αυτό επιδρά αρνητικά στην αποδοτικότητά σου. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Berkeley της California οι εργαζόμενοι διακόπτονται κατά μέσο όρο κάθε 11 λεπτά, ενώ χρειάζονται 25 για να μπορούν να γίνουν και πάλι πολύ παραγωγικοί.

6. Μη χρονοτριβείς

Η καθυστέρηση είναι ο εχθρός της παραγωγικότητας. Γι’ αυτό αν θέλεις να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, μπορείς να φτιάξεις ένα χρονοδιάγραμμα και να προσπαθήσεις να το ακολουθήσεις.

7. Διώξε καθετί τοξικό

Είτε πρόκειται για έναν συνάδελφο ή έναν φίλο σου, διώξε καθετί τοξικό από την ζωή σου και ασχολήσου με την οικογένεια και τους φίλους σου. Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις χαρά. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν τον χρόνο, την ενέργειά σου και την σκέψη σου. Θα πρέπει να μάθεις να περιτριγυρίζεσαι μόνο από άτομα που μπορούν να σε πάνε πιο ψηλά.

“Να περιτριγυρίζεσαι μόνο από άτομα που μπορούν να σε πάνε πιο ψηλά”- Oprah Winfrey

Είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις κάθε βλαβερή συνήθεια. Αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις. Δες το σαν μία ευκαιρία που θα σε βελτιώσει και θα σε κάνει καλύτερο.