Τοπικά

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Δυτ. Αχαΐας για ανάπλαση, Φράγμα και Πατρών-Πύργου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σήμερα στις 17:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο  Δυτικής Αχαΐας, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η 2η φάση της ανάπλασης της Κάτω Αχαΐας, το Φράγμα Πείρου και ο φορέας διαχείρισής τους, καθώς και το μείζον ζήτημα της ανακατασκευής της Πατρών- Πύργου.

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

 

Συζήτηση – Ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Επέκταση έργων ανάπλασης οικισμού Κάτω Αχαΐας – 2η Φάση Ανάπλασης» στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Δυτική Ελλάδα» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 ¨Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον¨.           

Εισηγητής: Μυλωνάς Σπυρίδων, Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.

2.                    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση συστατική πράξη του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας, προκειμένου να λειτουργήσει ως ΦοΔΣΑ του Ν. 4555/2018.
  Εισηγητής: Παλαιολόγος Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Αχαΐας.
3.                    Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την σύσταση φορέα διαχείρισης του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου .
  Εισηγητής: Μυλωνάς Σπυρίδων, Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.
4.                    Συζήτηση σχετικά με τις θέσεις μας στο θέμα της κατασκευής του τμήματος Πατρών – Πύργου, του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού.
  Εισηγητής: Μυλωνάς Σπυρίδων, Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.
5.                    Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την Έγκριση επικαιροποιημένου σχεδίου (μνημονίου), για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων περιόδου 2019-2020.(εξ αναβολής)
  Εισηγητής: Ορλώφ Κυριάκος, Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.
6.                    Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τον καθορισμό θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στην Κοινότητα Ριόλου. 

Εισηγητής: Μάλλιαρης Γρηγόριος, Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.