Τοπικά

Απέκλεισαν την Πατρών- Πύργου- “Φθάνει πια. Όχι άλλο αίμα”

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σε μισάωρο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου των Λεχαινών, προχώρησαν σήμερα στις 11:00 το πρωί κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της Ηλείας, με αίτημα την κατασκευή του δρόμου.

Ο συμβολικός αποκλεισμός έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα, έπειτα από τον θάνατο δύο εκπαιδευτικών σε τροχαίο που συνέβη την περασμένη Δευτέρα στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου. Οι δύο εκπαιδευτικοί υπηρετούσαν σε λύκειο των Λεχαινών και έχασαν την ζωή τους την στιγμή που επέστρεφαν στην Πάτρα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «προχωρήσαμε στην σημερινή κινητοποίηση, για να στείλουμε το μήνυμα ότι το έργο της εθνικής οδού πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα», λέγοντας χαρακτηριστικά, «ως εδώ και μη παρέκει». Άλλωστε, όπως προσέθεσε, αίτημα όλων των δημάρχων είναι πως το συγκεκριμένο έργο είναι άμεσης προτεραιότητας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων, ο δήμαρχος είπε ότι θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών.