Τοπικά

Κάτω Αχαΐα : Ταφόπλακα η Β΄ Φάση ανάπλασης – Ομόφωνο Ψήφισμα του εμπορικού συλλόγου Δύμης (video)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την σχέδιο της Β΄ φάσης ανάπλασης της Κάτω Αχαΐας παρουσίασε στην έκτακτη γενική συνέλευση ο Εμπορικός Σύλλογος Δύμης.

Να θυμίσουμε ότι το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου απ την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, αλλά και οι παρατάξεις της τότε αντιπολίτευσης (Γκοτσουλιας & Κουνάβης) , είχαν ζητήσει επανειλημμένα να παρουσιαστεί το σχέδιο της ανάπλασης από την παράταξη Νικολάου , κάτι που δεν έγινε , με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος .

Κατά κοινή ομολογία το σχέδιο της Β΄ ανάπλασης είναι ελλιπές και “πρόχειρο” , παρουσιάζει ελλείψεις και το κυριότερο είναι ότι δεν προβλέπει θέσεις στάθμευσης, σε κάποιες περιπτώσεις ούτε για τους μόνιμους κατοίκους. Παράλληλα απομακρύνει και δυσχεραίνει την πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο.

Το ψήφισμα αναφέρει

Κύριε Δήμαρχε ,κύριοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι. Η μελέτη της Α! Ανάπλασης της πόλης μας όριζε συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης  ως προϋπόθεση για την σωστή λειτουργία και βιωσιμότητα της. Τώρα θέλετε να προχωρήσετε στην Β! Ανάπλαση χωρίς και πάλι να έχετε δημιουργήσει αυτούς τους χώρους. Καλούμε, λοιπόν , την νέα Δημοτική Αρχή με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και την πόλη μας να επανεξετάσει το θέμα της Β! Ανάπλασης και φυσικά να μην ξεκινήσει κανένα έργο εάν δεν έχουν υλοποιηθεί οι χώροι στάθμευσης.