Like

Γιατί στολίζουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο !

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια τόσο ευχάριστη όσο και μακραίωνη παράδοση που είναι από τις πιο αγαπημένες των Χριστουγέννων. 

Η παράδοση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ξεκίνησε στη Γερμανία, όταν έκοβαν την κορυφή ενός ελάτου (το λεγόμενο ”Τannenbaum” απ′ όπου ξεκίνησε και το παραδοσιακό άσμα, “Ω Έλατο”), το τοποθετούσαν πάνω στο τραπέζι και το διακοσμούσαν με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αυτή η παράδοση ήταν παράγωγο μιας πολύ παλαιότερης παγανιστικής γιορτής από τη Νορμανδία, οπού μετά από 12 ημέρες εορτασμών, έκαιγαν ένα δέντρο προς εξαγνισμό.

Η εκτόξευση του εθίμου και η κυριαρχία του στην Ευρώπη ήρθε στις αρχές του 19ου αιώνα χάρις στη Βασίλισσα της Αγγλίας, Βικτώρια. Η Βικτώρια ήταν παντρεμένη με τον Γερμανικής καταγωγής Αλβέρτο και αυτός ήταν που σύστησε την παράδοση του δέντρου στο παλάτι του Μπάκινγκχαμ. Χάρις και στην επερχόμενη Βιομηχανική Επανάσταση, άρχισαν να κατασκευάζονται πρωτότυπα και εκλεπτυσμένα γυάλινα διακοσμητικά.

Το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο έγινε πλέον… θεσμός όταν το 1848 δημοσιεύτηκε μια εικόνα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας γύρω από ένα στολισμένο έλατο.