Τοπικά

Eπί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για τις πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Επί ποδός θα βρίσκεται σήμερα και αύριο η ΕΛ.ΑΣ. και στην Πάτρα για τις πορείες που προγραμματίζονται στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι τα μέτρα ασφαλείας να ξεκινήσουν από σήμερα και κυρίως να διασφαλιστούν κυβερνητικά κτήρια και αστυνομικά τμήματα.

Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο να γίνουν στόχοι καταδρομικών επιθέσεων συγκεκριμένα κτίρια, στα οποία έχουν αυξηθεί οι περιπολίες, ενώ και αστυνομικά τμήματα περιφερειακά της Πάτρας, βρίσκονται υπό επιτήρηση, για την αποτροπή πιθανών επιθέσεων.

Ο συναγερμός για την ΕΛ.ΑΣ. θα αρχίσει από σήμερα το απόγευμα καθώς είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και εκτιμάται ότι ενδέχεται εκτός των εργατικών σωματείων, να επιχειρήσουν να παρεισφρύσουν και άλλες ομάδες… Εξάλλου, μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου έχουν προγραμματίσει για σήμερα κατάληψη στο πρώην παράρτημα της οδού Κορίνθου και στις 6 μ.μ. πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα, ενώ στις 9 το βράδυ ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση.

ΔΥΟ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΥΡΙΟ

Αύριο, ανήμερα των εκδηλώσεων μνήμης που είναι αφιερωμένες στον 16χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο, έχουν δοθεί εντολές για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, ενώ έχουν προγραμματιστεί δύο πορείες η πρώτη στις 12 το μεσημέρι και η δεύτερη στις 6 το απόγευμα, με αφετηρία το πρώην παράρτημα με σύνθημα «Ενάντια στη λήθη της εξουσίας, η εξέγερση παραμένει ζωντανή».

ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ

Παράλληλα την ίδια ώρα, περίπου, θα πραγματοποείται στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο αγώνας μπάσκετ για την Ευρωλίγκα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, γεγονός που μεταφράζεται σε μαζική συγκέντρωση οπαδών των δυο «αιωνίων» στα στέκια τους, με όποιους κινδύνους μπορούν να ανακύψουν ανάλογα και με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης και με δεδομένο, ότι είναι τεταμένες οι σχέσεις των δύο συλλόγων, σε διοικητικό επίπεδο.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας κατά το διήμερο, όλοι οι αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Εξάλλου, σε θέση μάχης θα βρίσκεται σύσσωμο το προσωπικό της Ασφάλειας, οι δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι θα περιφρουρούν τους διαδηλωτές.