Τοπικά

Δυτική Αχαια – “Μεγάλο Στοίχημα” η διαχείριση των αδέσποτων

Εδώ και καιρό, αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα για τη Δυτική Αχαϊα. Ένα πρόβλημα που μέρα με τη μέρα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ολοένα και πιο απειλητικές.

Τα αδέσποτα ζώα τείνουν να εξελιχθούν σ’ έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» για τη δημοτική αρχή.

Προχθές το βράδυ, συγκροτήθηκε η νέα Πενταμελής Επιτροπή και αμέσως έπιασε δουλειά.

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού και τοπικής οικονομίας, Γρηγόρης Μάλλιαρης, υπόσχεται πως θα κάνει ό,τι καλύτερο για να δρομολογηθεί η καλύτερη, και πιο εφικτή, λύση για το θέμα των αδέσποτων.

Από την τοποθέτησή του στην «Π», μια μέρα μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Επιτροπής του δήμου Δυτικής Αχαϊας για τα αδέσποτα, συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως ο κ. Μάλλιαρης το παίρνει επί προσωπικού και θα κάνει το παν για να δοθούν λύσεις: «Αποτελεί για τη δημοτική αρχή ένα μεγάλο στοίχημα και θα γίνει ό,τι καλύτερο, στο πλαίσιο του εφικτού, για να κερδηθεί αυτό το στοίχημα. Για να γίνει και ένα και δύο βήματα παραπάνω. Ομολογώ ότι από τους τομείς ευθύνης μου ως αντιδήμαρχος, ο τομέας της Επιτροπής για τα αδέσποτα χρειάζεται, στην παρούσα φάση, την πιο μεγάλη προσοχή. Και θα κάνω ό,τι πρέπει. Η φροντίδα των ζώων αποτελεί δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας και επειδή και ο δήμαρχος, ο κ. Μυλωνάς, και εγώ είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, συνυπολογίζοντας, βεβαίως, και τα οικονομικά περιθώρια που υπάρχουν. Δεν θέλω να πω τώρα κάτι περισσότερο. Δεν είμαι άνθρωπος των λόγων, άλλωστε. Ηδη έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, ανταλλάξαμε απόψεις και προβληματισμούς και πολύ σύντομα θα είμαι σε θέση να σας εξηγήσω το ακριβές πλάνο της δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα».

Αυτοί απαρτίζουν την 5μελή Επιτροπή

Η Πενταμελής Επιτροπή για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελείται από τους:

-Γρηγόρη Μάλλιαρη, Αντιδήμαρχο και εκπρόσωπο Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ως πρόεδρος της Επιτροπής.

-Μαρία Μηλολιδάκη, γεωπόνο, προϊστάμενη του Τμήματος Τοπικής και οικονομικής ανάπτυξης Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

-Τάκη Λιάκο, εκπρόσωπο Φιλοζωικού Σωματείου.

-Φώτη Ευαγγελόπουλο, εκπρόσωπο Φιλοζωικού Σωματείου.

-Σπυρίδωνα Ταρνάρη, κτηνίατρο.

·Αναπληρωτής του προέδρου θα είναι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Δυτικής Αχαϊας, Αγγελος Καραντζάς.

·Αναπληρωτικά μέλη της Επιτροπής θα είναι η Ανθή Κότσαλη, εκπαιδευτικός, και η Αργυρώ Λοτσάρη, εθελόντρια.

O Tάκης Λιάκος, πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου ΕΛ.Α.Δ.Α. (ΕΛεύθεροι Αγανακτισμένοι Δυτικής Αχαϊας), έχει αφιερώσει τα τελευταία χρόνια αμέτρητες ώρες και κάμποσο χρήμα, απ’ την τσέπη του, για τα αδέσποτα. Εχει πάθος με το θέμα, το γνωρίζει καλά, αλλά νιώθει μόνος και πως τα όριά του αρχίζουν να φτάνουν σε επικίνδυνα σημεία.

Οι επισημάνσεις του:

-«Ολο λόγια είμαστε μέχρι τώρα και από πράξεις λίγα πράγματα… Συγκροτήθηκε τελικά η Επιτροπή για τα αδέσποτα, αλλά από μόνο του δεν αρκεί αυτό. Αν η δημοτική αρχή δεν παρέμβει δραστικά και άμεσα, η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Εκανα μια πρώτη ενημέρωση στον κ. Μάλλιαρη και περιμένω να μπούμε στα ουσιώδη θέματα άμεσα».

-«Δύο πράγματα προέχουν και είναι το πιο ζωτικά: πρώτον, να ενημερώσει η δημοτική αρχή τον κόσμο για την ακριβή διάσταση του προβλήματος. Να κατανοήσει ο κόσμος πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και ότι μας αφορά όλους. Να κατανοήσει ο κόσμος τι συνέπειες έχει η ανεξέλεγκτη αύξηση των αδέσποτων. Και δεύτερον, να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των ζώων, ώστε να έχουμε να κάνουμε μόνο με δεσποζόμενα και να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή ποιο ζώο ανήκει σε ποιον».

-«Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Οι δήμοι, και ο δικός μας, κάνουν τα στραβά μάτια γιατί υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, σκέφτονται τις ψήφους. Δεν επιβάλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, δεν παίρνουν τα δέοντα μέτρα και το πρόβλημα ξεφεύγει».

-«Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω: αν δεν στειρωθούν κι αν δεν τσιπαριστούν τα ζώα, δεν θα δοθεί ποτέ λύση. Γίνομαι εγώ ο κακός της ιστορίας συνέχεια… Και κάθε τόσο να με καλούν από την Αστυνομία για τις καταγγελίες που έχουν για τα αδέσποτα. Είμαι στα πρόθυρα να τα παρατήσω. Ούτε τροφές για τα ζώα, το πιο αυτονόητο, δεν μας παρέχουν, αλλά τα περιμένουν όλα από εμάς».

-«Αν οι υπεύθυνοι ήθελαν πραγματικά να μην υπάρχουν αδέσποτα, δεν θα υπήρχαν. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει, γι’ αυτό και υπάρχουν αδέσποτα και συνεχώς αυξάνονται. Πηγαίνετε μια βόλτα στην Καλόγρια να δείτε. Γεμάτη αδέσποτα είναι. Ερχονται από την Πάτρα, από όλη τη γύρω περιοχή και εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους… Και κανείς δεν παρεμβαίνει. Αν δεν αποφασίσει ο δήμος μας να φτιάξει ένα ενδιαίτημα και ένα δημοτικό κτηνιατρείο, σε συνδυασμό με τα τσιπάρισμα και τη στείρωση των ζώων, δεν θα δοθεί ποτέ λύση».

pelop.gr

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Βραχνέικα : To Pizza 44 καλωσορίζει την Νέα Καλοκαιρινή Σεζόν

Η Παραλία Βραχνείκων καλωσορίζει για μία ακόμα χρονιά το κατάστημα εστίασης PIZZA 44, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Κάτω Αχαΐα – Θέσεις Εργασίας στο Aloha Beach Bar

Το Aloha Beach Bar – Παραλία Κάτω Αχαΐας  Αναζητά άτομα για τη θέση του/της barista (απαραίτητη η προϋπηρεσία) και άτομα… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τ. Παπαδόπουλος – Στην εκδήλωση του ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας αφιερωμένη στην “Ημέρα της Ευρώπης”

Αναλυτικά αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Τάκης Παπαδόπουλος :   Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Σχολεία… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Τα προνόμια για τους αλλοδαπούς συνταξιούχους στις Φορολογικές δηλώσεις 2024

Οι φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης για το εισόδημα τους που προκύπτει στην αλλοδαπή, καταβάλλουν ετησίως αυτοτελώς… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία έστειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, το… Διάβασε περισσότερα

18 Μαΐου 2024

Το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Σαγεΐκων που επιστρέφει!

Ο Εθνικός Σαγεΐκων επιστρέφει στη δράση από τη νέα σεζόν.  Η ιστορική ομάδα διαμόρφωσε το νέο της Δ.Σ. και πλέον μπαίνει στη νέα εποχή… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

This website uses cookies.