Τοπικά

Τι απαντά η τ. Πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ για το ζήτημα της Τράπεζας Αλληλεγγύης του Δ. Δυτ. Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Απάντηση σχετικά με το ζήτημα της Τράπεζας Αλληλεγγύης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας (σχετικό θέμα) , έδωσε η τέως πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη. Αναλυτικά αναφέρει : 

Τελείτε υπό ομηρία κύριε πρόεδρε της ΚΕΔΔΥ ,όταν εν αγνοία σας δημοσιεύονται φωτογραφίες από την αποθήκη του Δήμου και του καρναβαλικού εργαστηρίου και τις χρεώνουνε στην τράπεζα τροφίμων, επειδή απλά έχει παραμείνει η ταμπέλα. Δεν γνωρίζεται εσείς και το συμβούλιό σας ότι η τράπεζα εδώ και δύο χρόνια είχε μεταφερθεί σε άλλο φιλόξενο και πεντακάθαρο χώρο όπου μοιραζόταν το ΤΕΒΑ; Για ποίο λόγο λοιπόν δεν διαψεύδεται το άρθρο τόσες μέρες; Μήπως κάποια από το συμβούλιό σας, τροφοδοτεί  με ψευδή στοιχεία και ακυρώνει τον θεσμικό σας ρόλο; Εσείς νομιμοποιήστε από την νωπή λαϊκή εντολή του κόσμου να ασκείτε διοίκηση , ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

Δεν είναι δυνατόν να τροφοδοτείται εν αγνοία σας site , με φωτογραφικό υλικό, από την αποθήκη του Δήμου, να παρουσιάζεται ως η τράπεζα τροφίμων και να χαρακτηρίζεται η περιουσία του Δήμου σαβούρες! Προφανώς δεν γνωρίζετε ότι για όλη την περιουσία του Δήμου πρέπει να συνταχθεί πρωτόκολλο καταστροφής με επιτροπή.  Μπορώ να δικαιολογήσω την άγνοια, αλλά όχι αυτή την μηδενιστική και αφοριστική στάση που σας διακατέχει σε όλα τα επίπεδα του δήμου.

Όσο για τις φωτογραφίες με τα παιχνίδια, τα οποία και φιλοξενήθηκαν εκεί γιατί ξενοικιάστηκε ο χώρος, θεωρήσαμε ότι θα τα αξιοποιήσετε εσείς τις γιορτινές αυτές ημέρες, μαζί με τα απορρυπαντικά που σας αφήσαμε. Να σας υπενθυμίσουμε ότι πάντα υπάρχει κάτι που παραμένει στη τράπεζα για δύσκολες στιγμές. Αυτά είναι αυτονόητα, όπως αυτονόητο είναι ότι όταν εμβολιάζαμε τα παιδιά των ευπαθών ομάδων, όπως συνηθίζαμε να κάνουμε, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με το Κ.Υ., την Περιφέρεια και το Υπ. Υγείας, επιβραβεύαμε το κάθε παιδάκι με ένα παιχνιδάκι, ξέρετε από αυτά που σας αφήσαμε για να πράξετε το ίδιο. Πιστέψτε με, τα παιδιά των ευπαθών ομάδων, έχουν πολλάκις παίξει με παιχνίδια. Παιχνίδια που με πανέμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, τις οποίες αγάπησαν και αγκάλιασαν όλοι, είχαμε μαζέψει. Την χάσατε λοιπόν αυτήν την ευκαιρία γιατί δεν θα σας εμπιστευτεί κανείς πλέον!

Λυπάμαι που δεν πήρατε θέση και συμβάλατε και εσείς με την  σιωπή σας, στην προσπάθεια να ακυρωθεί  ένα μεγάλο καθομολογούμενο έργο που έχει συντελεστεί στον κοινωνικό τομέα από το 2011, που είχα την τιμή να προΐσταμαι, χωρίς δεκανίκια, αλλά μόνο με την σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού μου συμβουλίου και την αμέριστη βοήθεια των εργαζομένων. Μην προσπαθείτε να απαξιώσετε έναν άνθρωπο που επί σειρά ετών υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση με καθαρότητα και προσφορά. Ο ιστορικός του μέλλοντος καταγράφει την πορεία του καθενός και η ιστορία κρίνει.

Αντί λοιπόν να συνεχίσετε αυτό που σας παραδώσαμε, να το εξελίξετε και να το πάτε ένα βήμα πιο μπροστά, ασχολείστε με θέματα που κατεβάζουν το επίπεδο .

Η Αυτοδιοίκηση δεν αξίζει να κατεβαίνει σε αυτό το επίπεδο. Όλοι όσοι εμπλέκονται θα πρέπει να διέπονται από κανόνες διάθεσης καλόπιστης προσφοράς και προσπάθειας επίλυσης προβλημάτων. Οι συμπολίτες μας έχουν κρίση και μπορούν να επιλέξουν τα πρόσωπα που θα εμπιστευτούν για αυτό το σκοπό. Η αλήθεια είναι ότι εάν είσαι ξεχωριστός θα σε βρουν ακόμη και στη σιωπή. Οι καλές οι πράξεις δεν κάνουν θόρυβο.