Τοπικά

Ο Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνα στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνα Δυτικής Αχαΐας συμμετείχε με βαθιά συγκίνησ στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά το απόγευμα της Τετάρτης  στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ποντιακό Ελληνισμό έγινε δεκτή στην Πάτρα από χιλιάδες πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν και να ζητήσουν την ευλογία της.

Η άφιξη της εικόνας έγινε στις 5 το απόγευμα στον προαύλειο χώρο του ναού του πολιούχου μας, παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων και πιστών, ενώ τις δέουσες τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα και η Δημοτική Μουσική.

Την εικόνα κρατούσαν ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης και, οι οποίοι την παρέδωσαν στα «χέρια» των Ποντίων της περιοχής μας.

Τα μέλη του Σωματείου Φάρος Ποντίων Πάτρας και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Απιδεώνα Αχαΐας, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και με έκδηλη τη συγκίνηση «οδήγησαν» την θαυματουργή της Παναγίας Σουμελά στο κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου, ο οποίος είχε κατακλυστεί από κλήρο και λαό, την οποία και με δέος προσκύνησαν κλήρος και πιστοί.

Ακολούθησε δοξολογία στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ παρέστησαν οι Μητροπολίτες Φωκίδας κ. Θεόκτιστος, Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο προεδρος και τα μέλη του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», πολιτικοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι τοπικοί άρχοντες της πόλης και της Περιφέρειας, σύσσωμος ο ιερός κλήρος και οι αδελφότητες, καθώς επίσης χιλιάδες ευσεβείς από την Πάτρα και από άλλες περιοχές.

Η ιερά εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στον Ναό έως την προσεχή Κυριακή.