Ελλάδα

Ερχεται ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα της Κυριακής

Γράφτηκε από Westcity Team
       

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ…

…που δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα το απόγευμα προβλέπεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, η οποία κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους. Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν σήμερα από τις απογευματινές ώρες, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς από τη νύχτα τη Θεσσαλία. Αύριο, κακοκαιρία θα επικρατεί μέχρι τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς την Ήπειρο.

Μέχρι το μεσημέρι η κακοκαιρία θα επηρεάσει την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες τη Μακεδονία (κυρίως τη δυτική και την κεντρική). Σταδιακά από τις πρωινές ώρες της Τρίρης, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

/* ]]> */