Τοπικά

Το Επιμελητήριο Αχαΐας στην έκθεση “Πελοπόννησος EXPO”

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Τις πύλες της άνοιξε το βράδυ της περ. Τετάρτης η έκθεση «Πελοπόννησος EXPO», που διοργανώνεται από τα επτά Επιμελητήρια στη ΒΙΠΕ Τρίπολης και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, όπου παρουσιάζουν τη δράση τους 190 επιχειρήσεις.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας δίνει και φέτος την ευκαιρία σε μέλη της να λάβουν μέρος στην έκθεση Πελοπόννησος Expo, εξασφαλίζοντας χώρους για την προβολή των παραγωγικών δραστηριοτήτων τους, των προϊόντων τους και των υπηρεσιών τους. Στην Πελοπόννησο Expo συμμετέχουν επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας που ανταποκρίθηκαν στην δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε ο επιχειρηματικός φορέας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, δήλωσε ότι ο φορέας επενδύει σταθερά στην εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, και η συμμετοχή του για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην έκθεση Πελοπόννησος Expo επιβεβαιώνει την πάγια βούληση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας θα επιμείνει στο πλάνο του για συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου σε εκθέσεις και άλλες πρωτοβουλίες που προβάλουν την παραγωγικότητα και τις δράσεις του προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

Η έκθεση διοργανώνεται από τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και αποτελεί το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για “γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του ελληνικού λαού και της επιχειρηματικότητας μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης” και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, που έως τώρα έχει λάβει η κυβέρνηση για την “εξασφάλιση νέου πεδίου επιχειρηματικής δράσης”.