Τοπικά

Ένταση στην πορεία για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα- Μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

“Bροχή» από μολότοφ, πέτρες και… δακρυγόνα στην πορεία που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Πάτρας  για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ομάδα κουκουλοφόρων που βρίσκονταν στην «ουρά» της τρίτης πορείας που ξεκίνησε από το Παράρτημα κατά την… επιστροφή «πυροδότησε» την ατμόσφαιρα εκτοξεύοντας αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και δεκάδες πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 8 μ.μ. όταν οι διαδηλωτές διήλθαν την πλατεία Γεωργίου και έφθασαν στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ερμού. Κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν αρχικά πέτρες και ύστερα μόλοτοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση και αμέσως οι διμοιρίες των ΜΑΤ «απάντησαν» με κρότου λάμψης, ενώ οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. άρχισαν να τους καταδιώκουν. Στη συνέχεια, οι κουκουλόφοροι εκτόξευσαν δεκάδες μολότοφ κατά μήκος της οδού Κορίνθου (μία έπεσε πάνω σ’ ένα μπαλκόνι πολυκατοικίας) με τους αστυνομικούς να τους «απαντούν» με δακρυγόνα.

Οι κουκουλοφόροι  κατά μήκος της οδού Κορίνθου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονταν υπ’ ατμόν επενέβησαν άμεσα και έσβησαν τις φωτιές.

Στη συμβολή των οδών Φαβιέρου και Κωνσταντινουπόλεως οι 70 περίπου ταραξίες «μοιράστηκαν» σε δύο ομάδες, η μία κατευθύνθηκε στο κέντρο της Πάτρας και η άλλη προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια διασκορπίστηκαν.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

Η Αστυνομία προχώρησε σε δέκα περίπου προσαγωγές υπόπτων, ενώ τα μέτρα ήταν δρακόντεια. Πέντε διμοιρίες, τουλάχιστον δέκα μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, όλη η δύναμη της Ασφάλειας και τροχονόμοι βρίσκονταν επί ποδός  στο κέντρο παρεμβαίνοντας όπου χρειαζόταν.