Τοπικά

Στο προσκήνιο μπαίνει και πάλι η αξιοποίηση του πρώην 409

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το θέμα της αξιοποίησης του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και των Συνόρων, ένα κτίριο που παραμένει κλειστό από την άνοιξη του 2017 όπου και μεταφέρθηκαν οι κλινικές που στεγάζονταν εκεί, μετά και την ολοκλήρωση νέου κτιρίου στο συγκρότημα του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα.

Το πρώην 409 παραμένει κλειστό και μέχρι ώρας όλες οι προτάσεις που υπήρχαν για την αξιοποίηση του δεν έχουν προχωρήσει. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο, με την κυβέρνηση να ψάχνει τρόπους για την αξιοποίηση του, είτε μέσα από το δημόσιο, είτε μέσα από τον ιδιωτικό τομέα.

Για τον λόγο αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στην Πάτρα και να προχωρήσει σε αυτοψία του χώρου ο αρχηγός της ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς. Η επίσκεψη στην Πάτρα ενός τόσου υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Αμύνης συνδέεται άμεσα με την κινητικότητα και το ενδιαφέρον που πλέον παρατηρείται για το συγκεκριμένο κτίριο.

Είναι ένα κτίριο που είχε δωριστεί στο δημόσιο από έναν από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της Πάτρας, τον βιομήχανο Βασίλη Μαραγκόπουλο, ο ανδριάντας του οποίου υπάρχει στην αυλή του. Το κτίριο που ήταν έτσι και αλλιώς σε κακή κατάσταση από τον καιρό που λειτουργούσε ως νοσοκομείο, έχει υποστεί ακόμα μεγαλύτερες φθορές από τη στιγμή που παραμένει κλειστό.

Η αξιοποίηση του είναι ένα στοίχημα για το υπουργείο Αμύνης που θα πρέπει να κερδηθεί και φυσικά αφορά και την Πάτρα που θέλε να δει αυτό τον εμβληματικό και ιστορικό χώρο να παίρνει και πάλι ζωή, αφήνοντας πίσω του την ερημία και την εγκατάλειψη.