Τοπικά

3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Αχαΐας…

…τα μεγάλα έργα υποδομών και δικτύων καθώς και η ύδρευση και άρδευση της περιοχής, στην κατεύθυνση προοπτικής της περιοχής, θα είναι τελικά οι δύο θεματικές ενότητες που θ’ απασχολήσουν το φετινό 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αχαΐας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 (10 π.μ. – 4μ.μ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας.

Συνδιοργανώνεται από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ως ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου, μέσα από το οποίο θα προκύψουν κρίσιμα συμπεράσματα για τις τοπικές διεκδικήσεις, με οικονομικό αντίκρισμα.

Στο συνέδριο αναμένεται να παραστούν, να μιλήσουν και να παρέμβουν κυβερνητικά στελέχη από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού, ο στελέχη της ΠΔΕ, του Δήμου αλλά και γειτονικών, μαζί με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου και τεχνοκράτες.

Μεταξύ άλλων, για την ύδρευση και άρδευση θα λάβουν μέρος οι: Νεκτάριος Φαρμάκης (περιφερειάρχης), Σπύρος Μυλωνάς (δήμαρχος), Θανάσης Παπαδόπουλος (πρόεδρος ΠΕΔ- δήμαρχος Καλαβρύτων), Κώστας Τζαβάρας (βουλευτής Ηλείας ΝΔ), Σία Αναγνωστοπούλου (βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ), Θόδωρος Βασιλόπουλος (αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης), Βασίλης Αϊβαλής (πρόεδρος ΤΕΕ), Βασίλης Γκοτσόπουλος (αντιδήμαρχος), Ξενοφών Σταυρόπουλος (Δρ. γεωλόγος), Θόδωρος Μπαρής (δήμαρχος Ερύμανθου), Γιάννης Λέντζας (ήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης), Γιάννης Λυμπέρης (δήμαρχος Ηλιδας), Χρήστος Κορδάς, (αντιδήμαρχος Πάτρας), εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο ΔΣ Δυτ. Αχαΐας, Θάνος Καρπής (πρώην δήμαρχος Ερυμάνθου), Γιώργος Βεσκούκης, (πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου ΔΑ) και Διονύσης Γεωργόπουλος, (εκπρόσωπος «Μεσόγειος»).

Για τα έργα Υπδομής, πέραν του κυβερνητικού στελέχους (για τον Τουρισμό) και του δημάρχου Σπ. Μυλωνά, θα πάρουν το λόγοι οι: Χαράλαμπος Μπονάνος (αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας), εκπρόσωπος του ΟΣΕ και της Πολιτικής Αεροπορίας, ο Παναγιώτης Τσώνης (διευθύνων σύμβουλος ΟΛΠΑ) για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Πάτρας με το Αεροδρόμιο Αράξου, ο Πέτρος Μαντάς (πρόεδρος εγκατεστημένων επιχειρήσεων ΒΙΠΕ και Δημήτρης Στεμπίλης (διευθυντής NDF Νίκος Δασκαλαντωνάκης.

Παρεμβάσεις στη συζήτηση θα κάνουν, στο κλείσιμο του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας στον δήμο, των ξενοδόχων, οι παλιοί

δήμαρχοι Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Διονύσης Γκοτσούλιας, καθώς και ο Κωνσταντίνος Ρέλλος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης

Συντονιστής του συνεδρίου θα’ ναι ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος (δημοσιογράφος εφημερίδας «Πελοπόννησος».