Τοπικά

Eκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το Δημ. Συμβούλιο Πατρέων για την απεργία των εργαζομένων

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους λόγω της απεργίας των εργαζομένων απευθύνει η δημοτική Αρχή της Πάτρας, η οποία στηρίζει τον αγώνα τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που μεταξύ των  άλλων περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Μάλιστα, σήμερα συγκαλείται εκτάκτως στις  5.30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων με μοναδικό θέμα «κινητοποίηση εργαζομένων του Δήμου Πατρέων- Έκδοση Ψηφίσματος», μετά από σχετικό αίτημα του  Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, του Σωματείου Προσωπικού Υπηρεσιών Καθαριότητας Δήμου Πατρέων, του Σωματείου Οδηγών- Χειριστών Δήμου Πατρέων και του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας.

Χθες και σήμερα οι εργαζόμενοι στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και του Δήμου Πατρέων πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και στάση εργασίας στις άλλες υπηρεσίες, ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί 24ωρη πανελλαδική απεργία και μετάβαση στην Αθήνα προκειμένου να πάρουν μέρος στο μεγάλος συλλαλητήριο με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος.

Εξ άλλου χθες, αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη

Την ίδια ώρα, αρκετοί τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί στους κάδους στο κέντρο της Πάτρας κι όχι μόνο, με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία να έχουν αποκλειστεί ακόμη και πεζοδρόμια. Να σημειωθεί, πως κάθε μέρα μαζεύονται από την Πάτρα περίπου 250-300 τόνοι σκουπιδιών.