Τοπικά

Πρόσωπα της Χρονιάς 2019 – Άνθρωποι πρωταγωνιστές σε προσπάθειες, πράξεις και πρωτοβουλίες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε κάθε απολογισμό, πάντα τα πρόσωπα είναι κυρίαρχα.

Πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, θεσμικοί, πρόεδροι συλλόγων και σωματείων, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες, αλλά και άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Ο καθένας έχει το δικό του δημόσιο «αποτύπωμα».

Στο πλαίσιο αυτό, η Εφημερίδα «Πελοπόννησος» καθιέρωσε τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» τα οποία αναδεικνύονται μέσα από την ίδια την κοινωνία, καθώς για πέμπτη συνεχή χρονιά το κοινό συμμετέχει ενεργά στην ανάδειξη των «Προσώπων» με τις προτάσεις για τις υποψηφιότητες, αλλά και την ψηφοφορία που ακολουθεί, μέσω της πλατφόρμας www.prosopaxronias.gr.

Η Εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το «Ινστιτούτο Πρόσωπα» με τον συγκεκριμένο θεσμό επιδιώκουν να τιμήσουν συμπολίτες που επέδειξαν αξιόλογη δράση την τρέχουσα χρονιά.
Σε κάθε μία από τις πέντε κατηγορίες Κοινωνία, Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία, Πολιτισμός – Τέχνες, Διοίκηση και Αθλητισμός, προτείνονται από το κοινό πρόσωπα, προσπάθειες, πράξεις ή ακόμη και πρωτοβουλίες ανθρώπων που αξίζουν αναγνώρισης και επιβράβευσης.

Αφού προταθούν τα «Πρόσωπα της Χρονιάς», οι υποψηφιότητες κατατάσσονται στις κατηγορίες με το ανάλογο συνοδευτικό υλικό (φωτογραφίες-πληροφορίες-περιγραφές) προκειμένου να ξεκινήσει η ψηφοφορία που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Οι υποψηφιότητες, πέρα από την πλατφόρμας www.prosopaxronias.gr, θα φιλοξενηθούν σε συλλεκτική έκδοση, υψηλής τυπογραφικής και γραφιστικής ποιότητας που θα κυκλοφορήσει στα σημεία διανομής της Εφημερίδας «Πελοπόννησος». Παράλληλα όλες οι φάσεις της διοργάνωσης προβάλλονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της διοργάνωσης Facebook: Πρόσωπα της Χρονιάς και Instagram: prosopaxronias.gr.
Η διοργάνωση κορυφώνεται με μια λαμπρή τελετή βράβευσης που φέτος θα πραγματοποιηθεί σε απόλυτα εορταστικό κλίμα την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.