Τοπικά

Ανδρέας Νιφόρας: “Η καρδιά του συλλόγου μας είναι τα χορευτικά μας”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Για το ξεκίνημα, τη διαδρομή του συλλόγου και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχεδιάζει μίλησε στο “westcity” ο δραστήριος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γομοστού Ανδρέας Νιφόρας.

Όπως τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Άντυ Μαγνησαλή η στήριξη του κόσμου είναι μεγάλη και αυτή τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για προσφορά στον τόπο τους.

-Πότε ιδρύθηκε ο σύλλογός σας και με ποιο σκεπτικό;

Α.Ν.: Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε την άνοιξη του 2014 από νέους ανθρώπους που είχαν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων , τη διάσωση και διάδοση της τοπικής παράδοσης, τον εθελοντισμό, την προσφορά και τη σύσφιξη των σχέσεων της τοπικής μας κοινότητας.

-Πού οφείλεται κατά τη γνώμη σας η επιτυχία του συλλόγου;

Α.Ν.: Η επιτυχία του συλλόγου μας πιστεύουμε ότι οφείλεται στην αμέριστη και καθολική στήριξη των κατοίκων του χωριού και των φίλων του συλλόγου οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μας στηρίζοντας όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας, είτε με τον εθελοντισμό τους είτε με την παρουσία τους. Με τη συμμετοχή τους μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη τις δραστηριότητές μας.

-Ποιες είναι οι πιο σημαντικές δράσεις σας;

Α.Ν.: Οι σημαντικότερες δράσεις του συλλόγου μας ειναι οι εξής: Πρώτον , η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό να στηρίξουμε τα νοσοκομεία μας με αίμα. Επίσης, οι εθελοντικοί καθαρισμοί διαφόρων σημείων του Γομοστού και συμμετοχή μας στην πανελλήνια δράση Let’s do it Greece. Παράλληλα διοργανώνουμε ποικίλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις όπως είναι ο αποκριάτικος χορός και η κεντρική μας εκδήλωση που γίνεται κάθε καλοκαίρι με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα. Ενώ το χειμώνα μικροί και μεγάλοι περιμένουν με χαρά το Χριστουγεννιάτικο χωριό, που κατασκευάζουμε κάθε χρόνο με τη βοήθεια των εθελοντών μας.

-Με τα χορευτικά σας συμμετέχετε σε αρκετές εκδηλώσεις;

Α.Ν.: Ναι. Η καρδιά του συλλόγου μας είναι τα χορευτικά μας τμήματα. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε τρία χορευτικά τμήματα – τμήμα νηπίων, παιδικό, ενηλίκων- στόχος του χορευτικού μας είναι η διάδοση της παράδοσης. Συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις της ευρύτερης περιοχής καθώς και σε μεγαλύτερα φεστιβάλ όπως για παράδειγμα φέτος είχαμε την τιμή να χορέψουμε στο “8ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσικής Πάτμου” που διοργάνωσε το πνευματικό κέντρο δήμου Πάτμου.

-Ποια είναι η επόμενη εκδήλωση που έχετε διοργανώσει;

Α.Ν.: Το επόμενο Σάββατο στις 19 Οκτωβρίου ο σύλλογος Γομοστού οργανώνει ένα μεγάλο Παραδοσιακό γλέντι στο κεντρο “Έπαυλις” με το μουσικο σχημα Πενταηχον. Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική βραδιά, μια μεγάλη γιορτή αφού θα απολαύσουμε χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.

-Σε ποια έργα έχει προχωρήσει ο σύλλογός σας;

Α.Ν.: Ο σύλλογος μας όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει σημαντικά έργα όπως είναι η ανακατασκευή του Αγροτικού συνεταιρισμού, τον οποίο μας παραχώρησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε το χώρο ως έδρα του συλλόγου εξυπηρετώντας τόσο τα χορευτικά μας όσο και διάφορες δράσεις που κάνουμε. Επίσης, κατασκευάσαμε ένα χώρο εκδηλώσεων που είχαμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε φέτος στην κεντρική μας εκδήλωση (είμαστε ο πρώτος σύλλογος στην περιοχή που απέκτησε δικό του χώρο εκδηλώσεων -με μία σκηνή 120 τμ στην οποία ευελπιστούμε να φιλοξενήσουμε τα επόμενα χρόνια μεγάλες χορευτικές παραστάσεις, φεστιβάλ, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις). Μάλιστα, σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει και η δημιουργία ενός λαογραφικού Μουσείου στην αίθουσα του πρώην δημοτικού σχολείου. Τέλος, ήθελα να τονίσω ότι το διοικητικό συμβούλιο εκτός από εμένα αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο που είναι ο αντιπρόεδρος μας, την ταμεία μας την Κωνσταντίνα Λιόση, τον γραμματέα μας τον Γιώργο τον Νιφόρα και τον υπεύθυνο χορευτικών τμημάτων τον Παναγιώτη τον Νιφορά.

Όλοι μαζί και με τη βοήθεια των εθελοντών και φίλων του συλλόγου έχουμε καταφέρει όλα αυτά σήμερα.