Τοπικά

Απεργούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΟΕΓΝΕ-ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει σήμερα και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, η οποία διοργανώνει παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί στην 6η ΥΠΕ, ζητώντας να ληφθούν άμεσα και μόνιμα μέτρα στήριξης της δημόσιας και δωρεάν υγείας στην περιοχή μας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑ, «η κατάσταση στην Αχαΐα είναι γνωστή, όπως περιγράψαμε και στο υπόμνημα που καταθέσαμε στον υπουργό Υγείας και στη συνάντηση που είχαμε με τον νέο Διοικητή της ΥΠΕ.

Εκατοντάδες οργανικά κενά, αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διαδικασία κρίσης για τα ΤΕΠ  Αγίου Ανδρέα και Ρίου, παγίωση του επικουρικού για την κάλυψη των κενών και άδειασμα των κλινικών από ειδικευόμενους που κατά εκατοντάδες πλέον στρέφονται στο εξωτερικό. Τη στιγμή που τα περιφερειακά νοσοκομεία συνεχίζουν να υπολειτουργούν, επιβαρύνοντας τα νοσοκομεία της Αχαϊας με διακομιδές, τα τελευταία αντί να υποστηριχθούν με προσωπικό και χρηματοδότηση, απαξιώνονται.

Οριακή είναι πλέον η κατάσταση στο Καραμανδάνειο λόγω μαζικών συνταξιοδοτήσεων παιδιάτρων και έλλειψης ειδικευόμενων, όπως και στο Νοσ.Αιγίου όπου η εφημέρευση της Παθολογικής βρίσκεται στον αέρα. Στο Ρίο, η διαδικασία για το άνοιγμα των έξι επιπλέον κλινών ΜΕΘ έχει παγώσει. Στον Άγιο Ανδρέα, η αναντιστοιχία στον αριθμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και ασθενών έχει πια παγιωθεί.

Καλούμε τους φορείς, τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Πάτρας να συμμετέχουν στον δίκαιο αγώνα μας».