Τοπικά

Παναγιώτης Χριστόπουλος : Ο “General” του Α.Ο.ΔΥΜΗΣ ’07 ανοίγει τα χαρτιά και την σκέψη του στο westcity.gr

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Παναγιώτης Χριστόπουλος είναι ένας άνθρωπος που με την συνεχή του δράση, αρχικά στα πολιτιστικά και έπειτα στα αθλητικά δρώμενα της Κάτω Αχαΐας. Eχει αφήσει το στίγμα του ενεργού πολίτη ο οποίος αγωνίζεται για τον τόπο και την νέα γενιά. Η συμμετοχή του, εξάλλου στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές πιστοποίησε όλα τα παραπάνω με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Έχει ιδιαίτερη αγάπη στον Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07,που χαρακτηρίζει ο ίδιος  ως δεύτερη οικογένεια του, έχει υπάρξει αθλητής στο ανδρικό τμήμα , έχει διατελέσει Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και πλέον εκτελεί χρέη Γενικού Διευθυντή (General Manager).

Η εμπειρία,η αντίληψη και η ενεργητικότητα που τον διακατέχει μας φέρνουν σήμερα κοντά έτσι ώστε να εκφράσει την σκέψη και τις απόψεις που έχει για τον αθλητισμό,τον τόπο, την νέα γενιά αλλά και τον Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 φυσικά! Κυρίες και κύριοι Ο Παναγιώτης Χριστόπουλος μας ανοίγει τα “χαρτιά” του!

Παναγιώτη ποια είναι η αξία του αθλητισμού στις μέρες μας;

Ο αθλητισμός όπως έχω επανειλημμένα τονίσει αποτελεί μαζί με τον πολιτισμό ένα από τα πιο ισχυρά μέσα κοινωνικοποίησης.Προσανατολίζει την νέα γενιά και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς.Ιδιαίτερα στις μέρες μας καλείται να δώσει διεξόδους στα παιδιά μας, διότι  τα στρεβλά κοινωνικά πρότυπα που επιτάσσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής τα οδηγούν σε επικίνδυνες κατευθύνσεις.

Η αξία του αθλητισμού είναι διαχρονική και στους καιρούς που διανύουμε γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Γιατί τονίζεις συνεχώς τον ρόλο της νέας γενιάς στις τοποθετήσεις σου;

Η νέα γενιά είναι το μέλλον μας,είναι το ζωτικό κύτταρο κάθε κοινωνίας η οποία θέλει να προδεύσει και να εξελιχθεί. Έχει εξέχοντα ρόλο σε κάθε διάσταση της ζωής μας.Όταν συνειδητοποίησουμε λοιπόν πόσο μεγάλη σημασία έχει η σωστή γαλούχηση της, τότε τα πράγματα θα γίνουν για όλους πιο ξεκάθαρα.

Η στάση ζωής μας, τα ερεθίσματα,το παράδειγμα οι αρχές και τις αξίες που δίνουμε στη νέα γενιά εμείς σήμερα, αποτελούν την βάση,που η νέα γενιά θα στηρίξει τις απόψεις και τις  επιλογές που θα πραγματοποιήσει αύριο.Όπως μπορούμε να καταλάβουμε λοιπόν η νέα γενιά αποτελεί ένα κεφάλαιο από μόνη της ,πρέπει λοιπόν να συγκεντρώνει την προσοχή όλων μας. Αυτός είναι και ο λόγος που σε κάθε ευκαιρία τονίζω το ρόλο της.

Ποια η θέση του Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 στην ζωή σου;

Το έχω πει δημόσια πολλές φορές,θα το πω και άλλη μία: Ο Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 είναι η δεύτερη οικογένεια μου.Όσο με έχει ο Θεός καλά θα προσφέρω την ενέργεια μου σε αυτόν τον κοινό αγώνα που κάνουμε με όλα τα μέλη αυτής της αθλητικής οικογένειας τα τελευταία χρόνια.

Ποιός είναι ο ρόλος του Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 για την τοπική κοινωνία;

Η οικογένεια του Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 διδάσκει την ευγενής άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, προασπίζει τις αξίες του αθλητισμού, κρατάει τους αθλητές μακριά από τα καχέκτυπα και τα λανθασμένα πρότυπα.

Αναπτύσει τμήματα υποδομής που προσφέρουν ένα υγιές περιβάλλον , δίνει πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες σε όλες τις ηλικίες των αθλητών.Μέσα από διοργανώσεις, δράσεις και ενέργειες παράγει ένα γνήσιο αθλητικό έργο.

Ο ρόλος του Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 είναι σοβαρός και δυναμικός για την τοπική κοινωνία.

Γιατί επενδύετε συνεχώς στα τμήματα υποδομής;

Στους αθλητές και τις αθλήτριες που προπονούνται στα τμήματα υποδομής μας ,ανήκει το μέλλον της προσπάθειας μας και θέλουμε να τους εντρυφήσουμε τον αξιακό κώδικα που θα τους δώσει προσανατολισμό και θα τους κρατήσει σταθερούς προς την σωστή κατεύθυνση.Οφείλουμε να δίνουμε συνεχώς την ενέργεια μας εκεί,διότι μόνο έτσι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε την νέα γενιά της Δύμης και να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Πως εσύ ένας πρακτικός άνθρωπος που κατά γενική ομολογία σε διακατέχει τεχνοκρατικό πνεύμα αποφάσισες να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις εκλογές;

Αφενός με ενέπνευσε ο τρόπος που με προσέγγισε ο νυν δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς αφετέρου σε αυτήν την προσπάθεια ένωσαν τις δυνάμεις τους νέοι άνθρωποι που εκτιμούσα σεβόμουν και το κυριότερο μοιράζουν μαζί τους την ίδια αγωνία για το μέλλον και την εξέλιξη του τόπου μας.Στο συντονισμένο αυτό κάλεσμα αποφάσισα να δηλώσω παρών ,προσθέτωντας με την σειρά μου όλη την ενέργεια μου, για την επιτυχία του κοινού εγχειρήματος με σκοπό πάντα να υλοποιηθεί το “Όραμα για την Δυτική Αχαΐα”.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 για τα επόμενα χρόνια;

Η σταθεροποίηση και η εξέλιξη της λειτουργίας μας, η βελτίωση της τυποποίησης μας έτσι ώστε να παράγουμε το μέγιστο αθλητικό έργο.Πρωτεύων στόχος μας θα είναι πάντα η καλύτερη προσφορά στα τμημάτα υποδομής μέσα από τα οποία εκπαιδεύεται η νέα γενιά των αθλητών μας.

Ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει την παρουσία ενός αθλητικού σωματείου;

Η δυνατότητα ενός σωματείου να αντέχει στο χρόνο και παράλληλα να εξελίσσεται διαρκώς, είναι στοιχεία που δημιουργούν μια ξεχωριστή ισχυρή παρουσία με ελπίδα και προοπτική.

Ποια η άποψη σου για το ελληνικό μπάσκετ;

Το ελληνικό μπάσκετ περνά μια κρίση.Η έλλειψη ευρύτερου σχεδιασμού  που θα οδηγήσει το εθνικό μας άθλημα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχουν προκαλέσει  έλλειψη προσανατολισμού και μας έχουν κάνει να αναζητούμε την ταυτότητα του.

Έχεις σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός εξασκώντας αυτό το επάγγελμα επιπλέον δραστηριοποιήσε επιχειρηματικά με τον τομέα της εκμετάλλευσης τουριστικών σκαφών και πλοίων αναψυχής,πως πιστεύεις ότι αυτές οι επαγγελματικές σου δραστηριότητες μπορούν να επιδράσουν στην ενασχόληση σου με τον αθλητισμό και το μπάσκετ;

Μέσα από τις επαγγελματικές δραστηριότητες μου έχω αποκτήσει εμπειρίες που με έχουν βοηθήσει να αναπτύξω μια ευρύτερη αντίληψη για το πώς κινούνται και λειτουργούν τα πράγματα γύρω μου.Κατά συνέπεια επηρεάζουν και βοηθούν την κρίση και τις επιλογές μου σε ότι αφορά το μπάσκετ, τον Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 και την ευρύτερη διαχείριση του έργου που παράγουμε σαν αθλητικός όμιλος.

Εάν ισχύει ότι θα έχεις την θέση του Ειδικού Συνεργάτη πλάι στην νέα Δημοτική Αρχή σε θέματα που αφορούν τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου πως θεωρείς ότι μπορείς να συνδράμεις στον αθλητικό και τον πολιτιστικό χάρτη που θέλει να χαράξει η νέα δημοτική αρχή αφού θα είναι εκτός από τον τομέα ευθύνης σου;

Ισχύει ότι θα βρίσκομαι στο πλάι της νέας Δημοτικής Αρχής από την θέση του ειδικού συνεργάτη.Η  άποψη μου λοιπόν είναι πως όταν έχεις διάθεση να προσφέρεις βρίσκεις τρόπους πάντοτε να διοχετεύσεις την ενέργεια σου προς την κατεύθυνση που επιθυμείς ανεξάρτητα από την θέση που βρίσκεσαι.Δεν υπάρχουν περιορισμοί στον εθελοντισμό.Υπό αυτήν την έννοια όλοι μπορούμε να συνδράμουμε σε έναν τομέα αρκεί να έχουμε διάθεση,θέληση και όρεξη να προσφέρουμε και να εργαστούμε σκληρά.

Τέλος ποιο είναι το προσωπικό αποτύπωμα που θες να αφήσεις πίσω σου μέσα από την ενασχόληση σου με τα αθλητικά, τα πολιτιστικά και τα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας;

 Θα επιθυμούσα μέσα στο διάβα του χρόνου να έχω εργαστεί σοβαρά μαζί με μια ομάδα ανθρώπων, ομοϊδεατών όπου θα θέλουν να προσδώσουν ταυτότητα στον τόπο μας.Κάτι τέτοιο θα μας γεμίσει αυτοπεποίθηση και θα μας κάνει να καταλάβουμε πως η δυτική Αχαΐα δεν είναι απλά ένας γεωγραφικός προσδιορισμός αλλά ένας τόπος με ξεχωριστή παρουσία σε αθλητικό, πολιτιστικό,πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο. Θα ήθελα να συντελέσω στην δημιουργία του πλαισίου εκείνου όπου θα μας οδηγήσει στο να  κατανοήσουμε ποια είναι η ιστορία μας,να καταλάβουμε ποια είναι η θέση μας στο παρόν και έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον.

Εν κατακλείδι θα είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα εάν το αποτύπωμα μου συνδεθεί με την δημιουργία ένος ισχυρού brand name και ταυτόχρονα μιας ξεχωριστής ταυτότητας για την Δυτική Αχαΐα.

Πάνο σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου.

Ευχαριστώ θερμά όλη την ομάδα του westcity.gr και εσένα Βασίλη προσωπικά,για την πρόσκληση της συνέντευξης.